Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Δημοσκόπηση: «Μονομαχία» για τους αναποφάσιστους

Οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν σε σειρά ερωτημάτων ενώ, στο πρώτο μέρος της έρευνας που δημοσιεύτηκε χθες. Οι πολίτες απάντησαν στο ερώτημα, ποιο είναι το βασικό κριτήριο ψήφου ως εξής: Πρόγραμμα/ εξαγγελίες σε ποσοστό 28% και ακολουθούν: η ιδεολογία με 25%, η μη σχέση του κόμματος από τη διαφθορά με 15%, η σύγκριση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με 14%, ο αρχηγός του κόμματος με 9% και οι υποψήφιοι των κομμάτων με 4%.

 

Πόσο πειστικές θεωρούν οι πολίτες τις εξαγγελίες των κομμάτων; Για τους ψηφοφόρους της ΝΔ, οι απαντήσεις είναι: «Λίγο (21%) ή καθόλου (41%)» σε ποσοστό 62%, ενώ «Αρκετά (21%) και Πολύ (10%)» σε ποσοστό 31%.

 

Στον ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχα, οι ψηφοφόροι φαίνεται να πείθονται ακόμα δυσκολότερα, με τους πολίτες να απαντούν, «Λίγο (26%) ή Καθόλου (47%)» απαντά το 73% ενώ «Αρκετά (15%) και Πολύ (4%)» απαντά το 19%.

Η δεξαμενή των αναποφάσιστων

 

Οι αναποφάσιστοι σε ποσοστό 31% δηλώνουν χωρίς ιδεολογία, σε 21% κεντρώοι, 13% δεξιοί, 10% κεντροαριστεροί, 9% κεντροδεξιοί και 4% αριστεροί.

 

Οι ψηφοφόροι που προσδιορίζονται ως «Κεντρώοι», δηλώνουν, σε ποσοστό 26% ότι ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία, σε ποσοστό 24% ΣΥΡΙΖΑ, σε ποσοστό 23% ΠΑΣΟΚ και άλλο κόμμα σε ποσοστό 15%.

 

Οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν εάν, στην περίπτωση που κυβερνήσει ξανά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει την πολιτική του 2015 – 2019. Σε ποσοστό 65% απάντησαν πως «ναι». Ένα 26% θεωρεί πως «έχει αλλάξει».

 

Οι ψηφοφόροι κλήθηκαν να σχολιάσουν και την απλή αναλογική με το 68% να δηλώνει ότι δεν αποτελεί «ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας», και το 23% να θεωρεί ότι αποτελεί ευκαιρία για ακριβώς αυτό.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.