Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Για 300.000 ευρώ εκτέλεσαν τον Καραϊβάζ – Αναζητούν τον “εγκέφαλο”

Τον “εγκέφαλο” της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ αναζητούν οι Αρχές.

“Το θέμα που απασχολεί πολύ κόσμο, δεν είναι μόνο ποιος έδωσε την εντολή, το θέμα είναι να μάθουμε και ποιος ήταν ο λόγος” λέει ο δικηγόρος της συζύγου του δημοσιογράφου, Απόστολος Λύτρας, για το συμβόλαιο θανάτου, που εκτιμάται ότι κόστισε 300 χιλ. ευρώ.

 “Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν ένας δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ, που ασχολούταν με το οργανωμένο έγκλημα. Αυτό που ενδιέφερε τον Γιώργο ήταν να προχωρήσουν οι έρευνες μέσω της δημοσιογραφικής έρευνας. Προφανώς ο Γιώργος θα είχε κάποιες πληροφορίες που κάποιοι δεν θα ήθελαν ποτέ να γραφτούν”, συμπλήρωσε.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Το συμβόλαιο θανάτου κόστισε 300 χιλ. ευρώ

Κι ενώ βρίσκεται υπό αναζήτηση το κίνητρο και το άτομο που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, εκτιμάται πως το συμβόλαιο θανάτου για τον δημοσιογράφο κόστισε 300.000 ευρώ, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.

“Εδώ έχουμε φερόμενους ως δράστες δύο Έλληνες που ανήκουν σε συμμορία της νύχτας. Εγώ πιστεύω ότι ήταν ένα πάρα πολύ ακριβό ”συμβόλαιο θανάτου” αυτό του Γιώργου, πάνω από 200 με 300 χιλιάδες ευρώ”, εκτίμησε ο κ. Καλλιακμάνης.

Από την πλευρά της, η Ρόη Παυλέα, δικηγόρος της μητέρας και της αδερφής του Γιώργου Καραϊβάζ, ανέφερε πως όσοι ζήτησαν και έδωσαν εντολή για τον θάνατο του δημοσιογράφου πλήρωσαν πολύ ακριβά.

“Τα συμβόλαια θανάτου μετριούνται με χρήματα. Ήταν πολύ σημαντικός δημοσιογράφος, είναι σημαντικό αυτό που θα έλεγε. Είναι σίγουρο ότι αυτοί που ζήτησαν να τον σκοτώσουν πλήρωσαν πολύ ακριβά”.

Ποιο ήταν όμως το κίνητρο για να κλείσουν για πάντα το στόμα του Γιώργου Καραϊβάζ; Σύμφωνα με την εκτίμηση της δικηγόρου, ο δημοσιογράφος θα κατέθετε για υπόθεση της Greek Mafia και το γεγονός ότι γνώριζε πολλά για τη νύχτα, θα μπορούσε να αποτελέσει το κίνητρο της δολοφονίας.

“Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν μάρτυρας σε μία υπόθεση που αφορούσε την Greek Mafia και γνωρίζω ότι θα κατέθετε, είχε πει ότι θα τα πει όλα. Υπάρχουν αυτά που έλεγε, τα έγραφε στο blog του, ότι γνώριζε ποιος είναι ο “Αρχοντας της Νύχτας”. Είχε πει επίσης ότι γνώριζε ποιος κάνει τις δολοφονίες”, δήλωσε η κυρία Παυλέα.

Η δικηγόρος τόνισε πως στην κατάθεσή που σκόπευε να δώσει για την υπόθεση ο Γιώργος Καραϊβάζ θα έδινε στοιχεία για όσους εκτελούσαν δολοφονίες, θα κατονόμαζε τον “Άρχοντα της Νύχτας”, αλλά και θα αποκάλυπτε ποια ήταν τα άτομα εκείνα, τα οποία δεν άνηκαν στον χώρο της νύχτας, που συνεργάζονταν μαζί του.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.