Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πότε θα προκηρυχθούν επίσημα οι εκλογές – Στο τέλος αυτής της εβδομάδας

Στο τέλος της εβδομάδας που διανύουμε αναμένεται η επίσημη προκήρυξη των εκλογών, που έχει ήδη ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Κυριακή 21 Μαΐου.

Αυτό το Σάββατο, 22 Απριλίου, ο πρωθυπουργός αναμένεται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο και να ζητήσει απ’ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών ώστε να μπει η χώρα και επισήμως σε προεκλογική περίοδο.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ζητήσει προεκλογική μάχη χωρίς τοξικότητα.

Με τη θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος απομένουν 30 ημέρες μέχρι τη διενέργεια των εκλογών.

Μετά την προκήρυξη των εκλογών αναμένεται και η παραίτηση του Γιάννη Οικονόμου από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος θα πρέπει να περιορίσει τις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ καθώς θα είναι υποψήφιος στο νομό Φθιώτιδας και η αντικατάστασή του από τον υπουργό Επικρατείας Ακη Σκέρτσο, ο οποίος δεν θα είναι υποψήφιος.

Με την επιστροφή του απ’ την Τήνο, όπου πέρασε το Πάσχα, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα ξεκινήσει νέα προεκλογική περιοδεία εντός και εκτός Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται το πρόγραμμα της ΝΔ και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ τα σποτ της ΝΔ αναμένεται να έχουν προσωποκεντρικό χαρακτήρα.

Καθώς έχει περιέλθει σε δεινή θέση τους τελευταίους μήνες λόγω της διαχείρισης μιας σειράς κρίσιμων θεμάτων (από υγεία και παιδεία, μέχρι ακρίβεια, υποκλοπές και κόμμα Κασιδιάρη) ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταφεύγει συχνά στο αφήγημα της «ισχυρής Ελλάδας».

Ανοιχτό παραμένει το θέμα του debate. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν ρίξει αρκετές φορές το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσέλθει σε μια τηλεοπτική «μονομαχία» των δύο, αλλά ο πρωθυπουργός επιμένει να δικαιολογεί την άρνησή του πίσω απ’ το επιχείρημα ότι έχουν συγκρουστεί δεκάδες φορές στη Βουλή τα τελευταία χρόνια και δεν χρειάζεται ένα debate μεταξύ τους. Δηλώνει ωστόσο ανοιχτός στη διεξαγωγή debate με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.