Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Δεν θα δοθεί επιταγή ακρίβειας ή έκτακτο δώρο Πάσχα – Τέλος στα σενάρια

Οριστικό τέλος στα σενάρια για μια νέα επιταγή ακρίβειας ή ένα έκτακτο δώρο Πάσχα σε ευάλωτες ομάδες

Ο λόγος είναι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η απόφαση να μην υπάρξει κάποια παροχή αυτήν την περίοδο, δηλαδή εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θεωρεί ότι πρέπει να δημιουργηθεί ακόμα μεγαλύτερος «κουμπαράς», ούτως ώστε η νέα κυβέρνηση να έχει όλα τα περιθώρια για να χαράξει τη νέα πολιτική παροχών (και όχι μόνο) ανάλογα με τα τότε δεδομένα.

Χρυσές εφεδρείες υπάρχουν, για την επέκταση market pass, του Fuel pass, αλλά και για άλλες στοχευμένες ενισχύσεις. Αλλά, όπως λένε όλοι οι εμπλεκόμενοι, τα επιδόματα θα πρέπει να δίνονται ανάλογα με τις ανάγκες, τις συνθήκες και την περίπτωση.

Επιταγή ακρίβειας Πάσχα 2023: Οριστικό τέλος για το επίδομα

Όλες οι πολιτικές ενίσχυσης της Κυβέρνησης έχουν ανακοινωθεί και υλοποιούνται. Δεν έχει σχεδιαστεί η καταβολή ενός έκτακτου επιδόματος για το Πάσχα
Με την δήλωση αυτή  ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  ουσιαστικά έθεσε οριστικό τέλος στην πιθανότητα να δοθεί  η επιταγή ακρίβειας 2023.

Για όσους δεν θυμούνται κοινωνικό μέρισμα Πάσχα είχε δοθεί πέρσι.

Είναι το επίδομα πριν από το Πάσχα σε ευάλωτες ομάδες, όπως χαμηλοσυνταξιούχους. Στελέχη της κυβέρνησης για την επιταγή ακρίβειας τονίζουν ότι αν θα δοθεί, θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό το επόμενο διάστημα.

Tι είπε ο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τα σενάρια που έκαναν λόγο για νέα επιταγή – επίδομα ακρίβειας.

Τόνισε για το «Καλάθι του Πάσχα» και την ένταξη του αρνιού σε αυτό ότι «η κρίση διαρκεί ακόμη.

Οι πολίτες είδαν αποτελέσματα με το «Καλάθι του νοικοκυριού» και τα άλλα μέτρα. Κάθε χρόνο υπάρχει αυτή η συζήτηση για το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού, μπορεί φέτος να είναι αυξημένες οι τιμές, όμως σε σχέση με την περσινή πασχαλινή περίοδο, δεν υπήρχε η δυνατότητα του Market pass, μέσω του οποίου η οικογένεια έχει κέρδος μεγαλύτερο από την αύξηση των τιμών».

Συμπλήρωσε ότι «η Κυβέρνηση προσπαθεί να στηρίξει τις οικογένειες και παράλληλα να υπάρχει καλή τιμή και για τους παραγωγούς, οι οποίοι επίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ακρίβεια, παρότι είχαν μια σειρά από μέτρα στήριξης πχ. για τις ζωοτροφές. Το «Καλάθι του νοικοκυριού» εδώ και 23 εβδομάδες, μας έδειξε ότι παρά τις αυξομειώσεις σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων, μπορεί να έχει βασικά προϊόντα σε μια ασφαλή περιοχή, χωρίς ανατιμήσεις για μεγάλο διάστημα». Σε ερώτηση για το αν θα δοθεί έκτακτο επίδομα το Πάσχα σε ορισμένους πολίτες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «όλες οι πολιτικές ενίσχυσης της Κυβέρνησης έχουν ανακοινωθεί και υλοποιούνται. Δεν έχει σχεδιαστεί η καταβολή ενός έκτακτου επιδόματος για το Πάσχα».

Σε ερώτηση για το αν θα δοθεί έκτακτο επίδομα το Πάσχα σε ορισμένους πολίτες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «όλες οι πολιτικές ενίσχυσης της Κυβέρνησης έχουν ανακοινωθεί και υλοποιούνται. Δεν έχει σχεδιαστεί η καταβολή ενός έκτακτου επιδόματος για το Πάσχα».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.