Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ! Η «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» του Κ. Μητσοτάκη και ο “γαλάζιος” εμφύλιος…

Μαζί με την χθεσινή προεκλογική επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Πετρούπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε γνωστό ότι στις κάλπες της 21ης Μαΐου θα είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής στην Δυτική Αθήνα. Πού είναι το περίεργο; Άλλα έλεγε (ή τουλάχιστον “διέρρεε”) μέχρι πρότινος….

Δεν πάει πολύς καιρός που από το Μέγαρο Μαξίμου απέκλεισαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ήταν μόλις στα μέσα του Ιανουαρίου όταν ταυτόχρονα με την επίσημη ανακοίνωσή του ότι μία εκ των τριών περιφερειών, που δικαιούται, θα είναι ο Έβρος οι συνεργάτες του έλεγαν ότι είναι “απίθανο” να επιστρέψει στον δυτικό τομέα της Αθήνας, εκεί όπου είχε επιλέξει να κρατήσει την έδρα το 2019.

Την ίδια περίοδο μάλιστα, δηλαδή πριν από δύο μήνες, ο κ. Μητσοτάκης -έχοντας αποκλείσει τα δυτικά- φερόταν να σκέπτεται να επιλέξει εκτός από τον Έβρο την Β’ Πειραιά καθώς και την Κρήτη, προφανώς το Ηράκλειο.

Η Β’ Πειραιά -όπως και η Δυτική Αθήνα- ήταν το 2019 από τις ελάχιστες περιφέρειες που, παρά τον εκλογικό θρίαμβο της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε έρθει πρώτο κόμμα και με μεγάλη διαφορά. Άρα, θα πήγαινε εκεί για “ενίσχυση”. Η επιλογή της Κρήτης παράλληλα είχε να κάνει με την προσπάθεια να αναχαιτιστεί η “παλινόρθωση”| του ΠΑΣΟΚ στο (άλλοτε καταπράσινο) νησί μετά την εκλογή του επίσης Κρητικού Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του. Παρεμπιπτόντως, στο Ηράκλειο θα είναι υποψήφιος ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος, έτσι, δεν θα έχει μέσα στα …πόδια τον πρωθυπουργό.

Τώρα και οι δύο αυτές επιλογές φαίνεται ότι ακυρώνονται για τον Κ. Μητσοτάκη. Ήδη η τρίτη περιφέρεια στην οποία προσανατολίζεται να θέσει υποψηφιότητα είναι η Α’ Θεσσαλονίκης, “αξιοποιώντας” την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να αποσυρθεί. Στην περιφέρεια αυτή βέβαια το 2019 η ΝΔ είχε καταγράψει, αντιθέτως, μία από τις μεγαλύτερες διαφορές της από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δέκα οκτώ ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες. Άρα, διαβλέπει τον κίνδυνο μεγάλης καταβύθισης και εκεί πλέον ο κ. Μητσοτάκης ή επιδιώκει κάποιον άλλο συμβολισμό με αυτή την υποψηφιότητα;

Όπως και νάχει, η απόφαση του πρωθυπουργού να “επιστρέψει” στην δυτική Αθήνα -απ’ όπου το 2019 πέταξε εκτός Βουλής τον επί δεκαετίες Μάκη Γιακουμάτο– έχει προκαλέσει (νέα) αναστάτωση μεταξύ των νυν γαλάζιων βουλευτών και υποψηφίων, καθώς ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει ποια έδρα τελικώς θα επιλέξει. Ήδη η μάχη μεταξύ του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μαίνεται έντονη εδώ και καιρό ενώ ο Γιάννης Λοβέρδος βρίσκεται όλο και πιο πιεσμένος. Κατεβαίνει και η υφυπουργός Μαρία Συρεγγέλα – σε μια άσχημη για τη ΝΔ περιφέρεια που λόγω και της απλής αναλογικής δύσκολα θα πάρει πάνω από δύο έδρες…

Ο ΚΟΡΙΟΣ
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.