Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο πόλεμος του αρνιού: Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού προσφεύγουν οι κρεοπώλες

Το είπαν και το έκαναν οι κρεοπώλες, μετά τις προειδοποιήσεις τους ότι θα κινηθούν νομικά για την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να εντάξει στο καλάθι του Πάσχα τα αμνοερίφια.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) απέστειλε αίτημα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, να εξετάσει άμεσα λόγω κατεπείγοντος και να γνωμοδοτήσει για το αν η συγκεκριμένη κίνηση του υπουργείου υποθάλπει αθέμιτο ανταγωνισμό και τυχόν χειραγώγηση των καταναλωτών, ώστε να προμηθευθούν το αρνί του Πάσχα από τα σουπερμάρκετ.

Το σκεπτικό της ΠΟΚΚ είναι ότι όταν οι τιμές παραγωγού είναι πάνω από 8 ευρώ το κιλό, γιατί διαφορετικά δεν διασφαλίζεται ούτε καν η βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών μονάδων, ο κρεοπώλης που προμηθεύει τους πελάτες του ποιοτικό ελληνικό αρνάκι γάλακτος, δεν μπορεί να συναγωνιστεί τα σουπερμάρκετ που ανακοίνωσαν τιμές 9,90-10 ευρώ, το κιλό, σε δηλαδή σε τιμή κόστους , όσο και αν συμπιέσει το κέρδος του.

Επιπλέον σημειώνουν ότι τα σουπερμάρκετ που πουλάνε σε αυτές τις τιμές μπορούν «να αντισταθμίσουν την έλλειψη ή το περιθώριο κέρδους τους, λόγω της πληθώρας των προϊόντων που διαθέτουν, γεγονός που δε δύναται να πράξει ο κρεοπώλης».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.