Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο καιρός σήμερα

Σύμφωνα με την πρόβλεψη θα επικρατήσει συννεφιά, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φιάσει τους 15 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα μέχρι 3 μποφόρ.

Η υγρασία θα ξεπεράσει το 80%.

Αναλυτικά:

Τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά στο Ιόνιο, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν σχεδόν στο σύνολο της χώρας, ενώ στα δυτικά, κεντρικά και νότια θα είναι τοπικά έντονα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται στη Θράκη, στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, με ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από τα 1300-1500 μέτρα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 14-16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 6 έως 17-18, στην Ήπειρο από 7 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 15-17, στα Επτάνησα από 8 έως 16-17 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 17-19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα περισσότερα τμήματα του Αιγαίου θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη και κυρίως στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.