Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κινδυνολογία: Η εγώ η νέα μνημόνια και φόροι…

Στην κινδυνολογία κατά του ενδεχομένου εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέφυγε για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιώντας ότι όσα υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσουν «είτε σε νέο τσουνάμι φόρων είτε σε νέο μνημόνιο».

Μιλώντας σε συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα, όπου προηγουμένως παρουσίασε το αναπτυξακό πρόγραμμα της περιφέρειας των Ιονίων Νήσων, υποσχέθηκε αυξήσεις στους μισθούς και μονιμοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων έπειτα από μια δοκιμαστική περίοδο δύο ετών, ενώ ανάλωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στο να κινδυνολογεί.

Το δίλημμα, είπε, της 21ης Μαΐου είναι αν θα βαδίσουμε μπροστά ή πίσω. «Θελουμε στο τιμόνι τη ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα; Τόσο απλά και τόσο καθαρά. Τόσο καθαρά προκύπτουν και τα ερωτήματα από τη σύγκριση. Επιστροφή στους φόρους ή συνεχίζουμε με ελαφρύνσεις; Ζητάμε μια χώρα ξέφραγο αμπέλι ή την Ελλάδα που θωρακίζεται; Με το ΣΥΡΙΖΑ του χθες ή με τη ΝΔ του αύριο; Τόσο απλά και τόσο καθαρά», είπε.

Φυσικά για άλλη μια φορά κινδυνολόγησε και για την απλή αναλογική, λέγοντας ότι η πατρίδα μας δεν έχει ανάγκη από περιπέτειες και πειράματα. «Δεν επιτρέπονται χαλαρές ψήφοι τάχα διαμαρτυρίας. Καμία λάθος απόφαση στην κάλπη δεν θα δικαιώνεται αργότερα. Η 21η Μαΐου θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα. Όσο πιο ισχυρό είναι το μήνυμα τόσο πιο εύκολα η δεύτερη αναμέτρηση θα οπλίσει με δύναμη το νικητή για να κυβερνήσει σωστά τη χώρα. Θελουμε αποφάσεις γρήγορες και όχι να χάνονται μεταξύ εταίρων που αποδεικνύονται τελικά αταίριαστοι. Ο τόπος δεν έχει πολυτέλεια να χάνει χρόνο αναζητώντας για πρωθυπουργό έναν άγνωστο Χ», σημείωσε, ενώ είπε πως «οι αντίπαλοί μας αν οι αριθμοί βγαίνουν δεν θα διστάσουν να συμμαχήσουν, καθώς «τους ενώνει μίσος για τη ΝΔ και εμένα προσωπικά». «Ας είναι. Οι επιθέσεις τους, τα παράσημά μας», συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο λέγοντας ότι οι καιροί είναι αβέβαιοι και χρειάζεται σταθερό χέρι στο τιμόνι. «Οδηγεί σε μια επιλογή. Αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη ΝΔ. Αυτοδυναμία σημαίνει και κάτι ακόμα. Σημαίνει ευρυχωρία. Η ΝΔ είναι μεγάλη ευρύχωρη παράταξη. Είχα δεσμευτεί ότι θα διευρύνω τη ΝΔ και θα την ξανακάνω νικήτρια. Τη δέσμευση μου την τήρησα στο ακέραιο», τόνισε. «Στις 21 Μαΐου δεν γυρνάμε πίσω. Προχωράμε σταθερά, τολμηρά, μόνο μπροστά», είπε.

Μεταξύ άλλων ωραιοποίησε για άλλη μια φορά την κατάσταση , στέλνοντας παράλληλα μήνυμα σε εθνοπατριωτικά ακροατήρια λέγοντας ότι τήρησε όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις που είχε δώσει το 2019 και ότι όλα αυτά συνέβησαν ενώ η χώρα αντιμετώπισε αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις. «Κρατήσαμε απόρθητα τα σύνορά μας και παράλληλα στη διάρκεια της πανδημίας στηρίξαμε την οικονομία και την κοινωνία. Σήμερα όλα είναι πράγματι διαφορετικά», σημείωσε και τόνισε πως από τη σύγκρουση προτιμά τη σύγκριση.

Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκε ότι η χώρα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα μέσα στο 2023 εφόσον από τις εκλογές προκύψει σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο και στις έρευνες για εύρεση υδρογοναναθρακων νότια της Κρήτης.

«Ξέρω πολύ καλά οι μισθοί στη χώρα μας παρά τις αυξήσεις εξακολουθούν να είναι χαμηλοί, ότι πολλά νοικοκυριά δοκιμάζονται από την εισαγόμενη ακρίβεια και στο κράτος υπάρχουν ακόμα εστίες αναχρονισμού που αντιστέκονται, ότι στην υγεία απαιτούνται πιο τολμηρές μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα υποδομής που έγιναν στην Κέρκυρα από το 2019 και σε όλα τα Ιόνια Νησιά, καθώς και στο αναπτυξιακό σχέδιο της περιφέρειας.

«Είναι αλήθεια πως πολλά από όσα προανέφερα έπρεπε να είχαν γίνει. Η αρχή έγινε και δεν υπάρχει περιθώριο να ξανακυλήσουμε σε παρελθόν που αφήσαμε πίσω», ανέφερε μεταξύ άλλων. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως αν όσα υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ γίνουν πράξη θα οδηγήσουν, είτε σε τσουνάμι νέων φόρων, είτε σε νέο μνημόνιο.

«Δεν θα υπάρχει δεύτερη φορά στη συμφορά αλλά δεύτερη εντολή στην προκοπή», τόνισε και δεσμεύτηκε για καλύτερους μισθούς για όλες και ολους τη δεύτερητετραετία.
Σε ότι αφορά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη χρηματοδότηση της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο, είπε ότι «έδωσε ηχηρή απάντηση στον κ. Παπαδημουλη και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα στέγασης για τους νέους «Σπίτι μου» είπε ότι το πρόγραμμα ήδη εξαντλείται και δεσμεύτηκε να διπλασιάσει τα σχετικά κονδύλια.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.