Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

«Καμπανάκι» Παπαδόπουλου για μεγάλο σεισμό και τσουνάμι στον Κορινθιακό κόλπο

«Καμπανάκι» για ισχυρό σεισμό στον Κορινθιακό κόλπο έκρουσε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος σε συνέντευξη που έδωσε μιλώντας μάλιστα και για το ενδεχόμενο να προκληθεί τσουνάμι, αλλά σε τοπικό επίπεδο.

 

Ο καθηγητής   σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «οι ισχυροί σεισμοί επαναλαμβάνονται κάθε 25-30 χρόνια, ότι από τον τελευταίο ισχυρό σεισμό του Αιγίου (Ιούνιος 1995) έχουν ήδη παρέλθει 27 χρόνια και ότι δεν είναι μόνο το ρήγμα των Αλκυονίδων που μας απασχολεί αλλά και πολλά άλλα ενεργά ρήγματα».

 

Μάλιστα, ένα σημείο που ξεχωρίσει στη συνέντευξη του, είναι όταν αναφέρει πως «αργά ή γρήγορα θα επαναληφθεί ένας ισχυρός σεισμός στον Κορινθιακό».

Η ανάρτηση Παπαδόπουλου:

 

«Οι σεισμοί στον Κορινθιακό κόλπο είναι το θέμα της σημερινής μου συνέντευξης στον κ. Χρ. Βεργανελάκη στη μεγαλύτερη εφημερίδα της Πελοποννήσου “Πελοπόννησος”. Εξηγώ ότι οι ισχυροί σεισμοί επαναλαμβάνονται κάθε 25-30 χρόνια, ότι από τον τελευταίο ισχυρό σεισμό του Αιγίου (Ιούνιος 1995) έχουν ήδη παρέλθει 27 χρόνια και ότι δεν είναι μόνο το ρήγμα των Αλκυονίδων που μας απασχολεί αλλά και πολλά άλλα ενεργά ρήγματα. Το πιο δραστήριο τμήμα είναι το δυτικό, αλλά τα μέτρα πρόληψης και προστασίας πρέπει να περιλαμβάνουν όλη την περιοχή, όπως και όλη τη χώρα. Επιπλέον, εξηγώ ότι συχνά οι ισχυροί σεισμοί στον Κορινθιακό προκαλούν τοπικά αλλά ισχυρά τσουνάμι. Συνεπώς, οι δράσεις πρόληψης και προστασίας πρέπει να περιλαμβάνουν και αυτό το ενδεχόμενο».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.