Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Έρευνα: Σοβαρές οικονομικές δυσκολίες αντιμετωπίζουν 2 στους 3 πολίτες

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση των πολιτών φέρνει στο φως η δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για τον τηλεοπτικό σταθμό ACTION24. Σύμφωνα με τα ευρήματά της, το 45% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει την οικονομική του κατάσταση μέτρια, δηλαδή εξασφαλίζουν μόνο τα αναγκαία και αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ενώ ένα σημαντικό 18% τη χαρακτηρίζει κακή, καθώς τα εισοδήματά του δεν επαρκούν ούτε για τα αναγκαία.

Φυσικά, υπάρχει και ένα ποσοστό της τάξης του 6,7%, που όχι μόνο ζει καλά, αλλά μπορεί και να αποταμιεύει.

Από την άλλη πλευρά, διαπιστώνεται μια αναντιστοιχία στο κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία και στα ευρήματα της δημοσκόπησης όσον αφορά την πρόθεση ψήφου και τις κρίσεις για τους πολιτικούς ηγέτες.

Για παράδειγμα, ενώ η χώρα ταλανίζεται από τα σκάνδαλα των υποκλοπών και τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο κρίνεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός (42,9%) έναντι του Αλέξη Τσίπρα (26,5%), αλλά και ικανότερος να προστατεύσει την ποιότητα της Δημοκρατίας (34,8% και 26,4% αντίστοιχα).

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 5,1 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ποσοστό πάντως μειωμένο κατά 1,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις 23 Ιανουαρίου. Σήμερα η Ν.Δ. λαμβάνει 28,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 23,1% έναντι 30,8% και 24,7% τον Ιανουάριο.

Τα υπόλοιπα κόμματα λαμβάνουν στην πρόθεση ψήφου: ΠΑΣΟΚ 11,4%, ΚΚΕ 6,8%, Ελληνική λύση 4,8% και ΜέΡΑ25 4,4%.

Όσον αφορά την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη «Ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας» πρωθυπουργός σε κυβέρνηση συνεργασίας, το 55,6% διαφωνεί, ενώ θετικά τη βλέπει το 38,8%.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.