Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η γυναίκα που τον κατήγγειλε για παρενόχληση και κακοποίηση τον Αλέξη Γεωργούλη

Υπάλληλος της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η γυναίκα που κατήγγειλε για παρενόχληση και κακοποίηση τον Αλέξη Γεωργούλη.

Η Ελένη Χρονοπούλου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, νομική σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι η γυναίκα που έχει καταγγείλει πως την παρενόχλησε σεξουαλικά και την κακοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης, που από σήμερα τέθηκε εκτός κόμματος.

Οι απαράδεκτες και απολύτως κατακριτέες αυτές πράξεις φέρεται να έγιναν όταν ο Αλέξης Γεωργούλης και η καταγγέλλουσα είχαν σχέση.

Βάσει των πληροφοριών που βγαίνουν σιγά σιγά στο φως όλα συνέβησαν στις Βρυξέλλες πριν από τρία χρόνια, οπότε η καταγγέλλουσα εργαζόταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν έγινε η καταγγελία ήταν υπάλληλος της Ευρωβουλής, ενώ πλέον είναι υπάλληλος της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η κυρία Χρονοπούλου ανήκει στη νέα γενιά στελεχών του κόμματος. Η επιλογή της στην τέταρτη θέση όσον αφορά τη σειρά κατάταξης μεταξύ των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και το γεγονός ότι ήταν μπροστά από άλλα πιο γνωστά πρόσωπα με χρόνια και χιλιόμετρα στην πολιτική και στο κόμμα είχε προκαλέσει αίσθηση και θεωρήθηκε απόδειξη της εκτίμησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στο πρόσωπό της.

Η σοβαρή υπόθεση της καταγγελίας παίρνει σωστά διαστάσεις και διερευνάται, με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας στο Στρασβούργο να ανακοινώνει ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων».

Την άρση της ασυλίας του ζήτησε, όπως έσπευσε να διευκρινίσει στην ανακοίνωσή του και ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης.

Για συκοφαντίες κάνει λόγο ο Αλέξης Γεωργούλης

Στην ανακοίνωσή του ο Αλέξης Γεωργούλης κάνει λόγο για «καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία» και για «προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές».

Παράλληλα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως θα δώσει «τη μάχη του στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός του», καθώς όπως υπογραμμίζει δεν θέλει «επ’ ουδενί να επηρεάσει τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα».

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση

Αλέξης Γεωργούλης».

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Γεωργούλης

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ευρωομάδα του κόμματος ανακοίνωσαν πως ο Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός «δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».

https://www.in.gr/

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.