Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στο Αίγιο

Η αντίστροφη μέτρηση για την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής την Παρασκευή 21/04/2023, έχει ήδη ξεκινήσει και οι ετοιμασίες στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς.

Πώς να μην είναι χαρούμενος από την πλευρά του και ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος, για την τέλεση, για πρώτη φορά επί της ποιμαντορίας του, της μεγάλης τοπικής εορτής στον πλήρως ανακαινισμένο ιερό ναό της Παναγίας της Τρυπητής; Ο Σεβασμιώτατος μίλησε χθες αποκλειστικά στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» για τα συναισθήματά του, αλλά και για τη μεγάλη του χαρά που οι φετινοί εορτασμοί θα ξαναγίνουν με επίκεντρο τον ιστορικό ιερό ναό και στο φημισμένο σε όλη την Ελλάδα προσκύνημα που βρίσκεται στο θαλάσσιο μέτωπο του Αιγίου.

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗΝ «Π»

«Φέτος θα εορτάσουμε και πάλι μετά από χρόνια στην Παναγία μας, στο καμάρι του Αιγίου μας και ολόκληρης της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας», ανέφερε στην «Πελοπόννησο» χαρακτηριστικά ο Ιεράρχης των Καλαβρύτων και της Αιγιάλειας και πρόσθεσε: «Μια μεγάλη χαρά, συγκίνηση και αγαλλίαση εκπέμπει μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας, ως ζωοδόχος πηγή, αλλά και ως ζωοδόχος τάφος. Κι αυτό γιατί χωρίς την Παναγιά μας δεν θα υπήρχε ο αναστημένος Χριστός μας, ο οποίος σταυρώθηκε και αναστήθηκε κι έδωσε σε όλους μας και σε ολόκληρο τον κόσμο, ζωή αιώνια. Το Παναγιοσκέπαστο Αίγιό μας να έχει την ευλογία και τη χάρη της Θεοτόκου και ευχόμαστε η Παναγία μας να σκεπάζει, να φρουρεί και να ποιμένει ολόκληρο τον κόσμο και να μας οδηγεί διά της πίστεώς της, της ταπεινώσεώς της και της αφοσιώσεώς της προς τον Υιόν, προς τη σωτηρία της ψυχής μας και στον Ιησού Χριστό».

ΡΕΚΟΡ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που γίνονται στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, οι πιστοί που αναμένεται να προσκυνήσουν τις επόμενες ημέρες στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής θα είναι περισσότεροι από ποτέ. «Ο κόσμος αναμένεται κατά χιλιάδες, όχι κατά εκατοντάδες, αλλά κατά χιλιάδες», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση των υπευθύνων της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας. «Αναμένουμε πιστούς από όλες τις πλευρές της Αχαΐας και όχι μόνο. Μαθαίνουμε ότι θα υπάρξουν δεκάδες προσκυνηματικές εκδρομές από όλες τις περιοχές της χώρας και ο κόσμος θα φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ». Μάλιστα, μέλος της Ι.Μ. Καλαβρύτων και Αιγιάλειας μας εκμυστηρεύθηκε ότι: «Στο Αίγιο θα ταξιδέψουν και πολλοί πιστοί ακόμη και από τα νησιά και τη βόρεια Ελλάδα, συνδυάζοντας το προσκύνημά τους με μια ωραία τριήμερη εκδρομή που θα τονώσει και την τοπική οικονομία». Και πρόσθεσε ότι «η Παναγιά μας θα φέρει στα μέρη μας επισκέπτες που θα χαρούν την ευλογία της Κυράς μας και τις ομορφιές της Αιγιάλειας».

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ

Στους εορτασμούς της Παναγίας της Τρυπητής το «παρών» θα δώσει και ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, καθώς επίσης και ο Μητροπολίτης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους Διονύσιος, που θα τελέσουν μαζί με τον Μητροπολίτη Ιερώνυμο και τον αποψινό Εσπερινό και την αυριανή Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ο αχαιός υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση.

Πηγή:pelop.gr

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.