Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Εκτός φυλακής με «βραχιολάκι» η Εύα Καϊλή

Πάσχα στο σπίτι της θα κάνει η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με απόφαση των βελγικών Αρχών που εκδόθηκε πριν από λίγο. Ύστερα από περισσότερους από τέσσερις μήνες κράτησης στις φυλακές του Χάρεν των Βρυξελλών, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα επιστρέψει στο σπίτι της υπό ηλεκτρονική επιτήρηση.

«Μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι η κυρία Εύα Καϊλή αφέθηκε ελεύθερη από τον κύριο Κλεζ και μπορεί να πάει σπίτι της υπό ηλεκτρονική επιτήρηση. Δεν θα κάνω περισσότερα σχόλια, πέρα από το γεγονός ότι είναι μια λογική απόφαση, που πήρε πάρα πολύ καιρό για να ληφθεί», δήλωσε ο Βέλγος δικηγόρος της, Σβεν Μαρί, επιβεβαιώνοντας την είδηση.

Από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο τον περασμένο Δεκέμβριο, από τα πέντε άτομα στα οποία απαγγέλθηκαν ποινικές κατηγορίες, μόνο η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή παρέμενε στη φυλακή. Ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι έχει αφεθεί ελεύθερος. Για όλους τους υπόλοιπους, μεταξύ των οποίων ο κατηγορούμενος ως εγκέφαλος του σκανδάλου Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα υπάρχει απόφαση αποφυλάκισης.

Η 44χρονη ευρωβουλευτής κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ύστερα από ένα σύστημα δωροδοκίας που αφορούσε “μεγάλα χρηματικά ποσά” που φέρεται να καταβλήθηκαν από το Κατάρ και το Μαρόκο προκειμένου να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, συνεχίζει να υποστηρίζει ότι είναι αθώα.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.