Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Το Μαντείο των Δελφών μίλησε: Εκλογές μια Κυριακή του Μαίου!

 Ο πρωθυπουργός, σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε, έκανε γνωστές τις προθέσεις του για προσφυγή στις κάλπες ανακοινώνοντας τον μήνα, όχι όμως και την ακριβή ημερομηνία. Με «κλειδωμένο» πλέον τον μήνα στο Μαξίμου έχουν κυκλώσει δύο πιθανές ημερομηνίες. Την 21η Μαΐου και την 28η Μαΐου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε τα χαρτιά του στους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη (Alpha), 21 ημέρες  μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη και με την κυβέρνηση του να καταγραφεί δημοσκοπική βουτιά. Βεβαίως, ξενίζει το γεγονός ότι επέλεξε να το κάνει όχι μέσω μιας θεσμικής διαδικασίας, αλλά σε συνέντευξή του.

«Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος ότι οι εκλογές θα γίνουν το Μάιο. Δεν θα γίνουν τον Ιούλιο. Και δεν θα γίνουν -θα ήταν και αδιανόητο να λέγαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Ιούλιο- διότι μπορεί να χρειαστεί δεύτερη κάλπη. Πολύ πιθανό. Και δεν θα πάμε να κάνουμε εκλογές τον Αύγουστο», είπε.

Έχοντας όλα τα δεδομένα στο τραπέζι και με το σενάριο της αυτοδυναμίας στις πρώτες κάλπες να μοιάζει απίθανο όλα δείχνουν πως οι δεύτερες εκλογές θα διεξαχθούν στις 2 Ιουλίου.

«Θα εξακολουθώ να υπερασπίζομαι την ανάγκη στη δεύτερη κάλπη. Γιατί η δεύτερη κάλπη είναι αυτή η οποία μπορεί να δώσει αυτοδυναμία, ότι αυτή είναι η σωστή λύση για τη χώρα», υποστήριξε ο πρωθυπουργός φανερώνοντας τον σχεδιασμό να «κάψει» τις πρώτες εκλογές.

Εφόσον κυλήσουν όλα βάση προγραμματισμού η διάλυση της Βουλής υπολογίζεται στις 24 Απριλίου ή την 1η Μαΐου.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.