Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πάτρα για το έγκλημα στα Τέμπη: “Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή”

Μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων αναμένεται στην σημερινή παμπατραϊκή απεργία, ενώ μεγαλειώδης ρβλέπεται η συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωϊ στην πλατεία Γεωργίου.

Στην Πάτρα υπάρχει κινητοποίηση για την συμμετοχή στην απεργία για να τιμηθεί η μνήμη των νεκρών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Τα σχολεία θα κλείσουν καθώς δάσκαλοι, καθηγητές, νηπιαγωγοί θα απεργήσουν.

Τα δικαστήρια θα υπολειτουργήσουν , καθώς υπάρχει στάση εργασίας των δικηγόρων και απεργία των δικαστικών υπαλλήλων.

Οι έμποροι θα κλείσουν τα καταστήματα τους για δύο ώρες.

Οι Φαρμακοποιοί θα κατεβάσουν ρολά.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί προκύρηξαν 24ωρη απεργία.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι δήλωσαν συμμετοχή.

Και πολλοί ακόμη κλάδοι εργαζομένων θα απεργήσουν σήμερα στην Πάτρα.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας για την σημερινή Παμπατραϊκή Απεργία και σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Τώρα είναι ώρα για αγώνα για να μην συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο οι ευθύνες κυβέρνησης και εργοδοσίας δεν μπορούν και δεν πρέπει να ξεχαστούν.

Το σύνθημα «στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» που αυτές τις μέρες ακούγεται από τα στόματα χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, γονιών και εργαζομένων είναι σύνθημα όλου του λαού και αποτυπώνει το χρέος που έχουμε ώστε να μη συγκαλυφθεί τίποτα.

Γιατί για όλους εμάς η τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη δεν ήταν ένα ακόμη δυστύχημα, ήταν ένα ακόμη έγκλημα. Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο εδώ και καιρό είχαν προειδοποιήσει τα Σωματεία των Σιδηροδρομικών. Ένα έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων όσων κυβέρνησαν στη χώρα μας μέχρι σήμερα και ιδιωτικοποίησαν τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Καλούμε τον εργαζόμενους να μην ανεχθούν άλλο να παίζεται η ζωή τους κορόνα γράμματα για τα κέρδη των εργοδοτών. Να μπουν στην μάχη με τα συνδικάτα τους, με το λαό και τη νεολαία για να επιβάλλουμε το δικό μας δίκιο σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες της ασφάλειας της ζωής μας και όχι σύμφωνα με τα κέρδη τους.

Την Τετάρτη απεργούμε για όλους όσους έχασαν άδικα την ζωή τους, για εμάς και για τα παιδιά μας, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που μας έχουν στήσει το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του.

Από τώρα κιόλας να μη χαθεί καμία ώρα, καμία στιγμή! Καλούμε όλα τα σωματεία τις επόμενες ώρες με μαζικές διαδικασίες και με όλους τους τρόπους να ενημερώσουν κάθε συνάδελφο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση, σε κάθε γειτονιά.

Όλες και Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 10:30 το πρωί.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.