Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μπάχαλο με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ – Ξεκίνησαν τα πρώτα εξώδικα

Ξεκίνησαν τα πρώτα εξώδικα υποψηφίων του διαγωνισμού Μαρτίου του ΑΣΕΠ, με περισσότερα από 100 άτομα να ακολουθούν τη νομική οδό για το επικό μπάχαλο.

Μετά από το μπαράζ καταγγελιών τα πρώτα εξώδικα αναμένεται να φτάσουν άμεσα στον φορέα με τους υποψήφιους να ζητούν την επανάληψη του συνόλου του διαγωνισμού ή έστω ενός μέρους του.

Βασικότερο πρόβλημα εντοπίστηκε στη διαφορά που παρατηρήθηκε στα χρονιά όρια από εξεταστικό τμήμα σε εξεταστικό τμήμα. Παράλληλα, σχετικά με την ενότητα των δεξιοτήτων η διόρθωση στο θέμα δεν δόθηκε άμεσα στους υποψήφιους, καθώς αρκετοί είχαν αποχωρήσει ήδη από τα εξεταστικά κέντρα.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, επέλεξε να πετάξει το μπαλάκι τον ευθυνών στο ΑΣΕΠ, υποστηρίζοντας ότι ο φορέας είναι εκείνος που διοργάνωσε τον διαγωνισμό.

Εξηγήσεις είχε προσπαθήσει να δώσει και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου, ο οποίος παραδέχθηκε τα προβλήματα που παρουσίασε ο διαγωνισμός για να σημειώσει «ο διαγωνισμός παρουσίασε ένα πρόβλημα ότι κάποια θέματα του μαθηματικού συλλογισμού που είχαν σχήματα δεν κατάφεραν να αναπαραχθούν σωστά στα φωτοτυπικά μηχανήματα κάποιων εξεταστικών κέντρων».

Σχετικά με τις καταγγελίες για τα εκτυπωτικά λάθη στην ερώτηση ανέφερε ότι «δεν αποτυπώθηκε η σκίαση πάνω σε 17 επί συνόλου 100 ασκήσεων. Αυτό το συνειδητοποίησαν και τα ίδια τα εξεταστικά κέντρα, που είχαν το πρόβλημα, αρκετά μετά την έναρξη του διαγωνισμού. Μας ενημέρωσαν και δώσαμε οδηγίες να σκουρύνουν το φωτοτυπικό μηχάνημα για να βγει πιο καλά η φωτοτυπία. Σε αρκετά από τα σχολεία αποκαταστάθηκε το πρόβλημα, αλλά σε κάποια άλλα δεν αποκαταστάθηκε».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.