Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

“Έκλεινε” και ο Μητσοτάκης “δουλειές” με Σαουδάραβες;

Να απαντήσει αν αληθεύει το  δημοσίευμα του Politico σχετικά με επαφές του πρωθυπουργού με τη Σαουδική Αραβία για την κοινή διεκδίκηση φιλοξενίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030 καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διερωτώμενος «ποια ακριβώς σκοπιμότητα, ποιες αξίες και ποιο στόχο εξυπηρετεί η υποψηφιότητα συνδιοργάνωσης παγκόσμιου κυπέλου με τη Σαουδική Αραβία;»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως εξής:

«Το σημερινό άρθρο του Politico γεννά σοβαρά ερωτήματα για τις προσωπικές επαφές του κ Μητσοτάκη με τον Διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για την κοινή διεκδίκηση φιλοξενίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030.

Μετά το σκάνδαλο Qatargate είναι απορίας άξιο να μάθουμε αν όσα αναγράφονται στο ρεπορτάζ είναι αληθή.

Αν όντως ο κος Μητσοτάκης αποφάσισε εν κρυπτώ να αποδεχθεί τους όρους της Σαουδικής Αραβίας για μια συνδιοργάνωση όπου τα τρία τέταρτα των αγώνων θα γίνουν στη Σαουδική Αραβία και το ένα τέταρτο θα μοιράσουν δυο χώρες, η Ελλάδα και η Αίγυπτος.

Να μάθουμε για ποιο λόγο η Ελλάδα χαρίζει το ισχυρό brand name μιας χώρας ευρωπαϊκής που είναι συνώνυμο της ελευθερίας και της δημοκρατίας σε αυτήν την πρόταση με τη Σαουδική Αραβία.

Υπενθυμίζουμε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προωθήσει- και με την υπογραφή κοινής διακήρυξης- τη διεκδίκηση φιλοξενίας του Παγκοσμίου Κυπέλου από κοινού με χώρες των Βαλκανίων με σκοπό, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση της ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή και την ανάδειξη της μεγάλης και διαχρονικής σημασίας της για τον παγκόσμιο αθλητισμό.

Σήμερα ποια ακριβώς σκοπιμότητα ποιες αξίες και ποιο στόχο εξυπηρετεί η υποψηφιότητα συνδιοργάνωσης παγκόσμιου κυπέλου με τη Σαουδική Αραβία;»

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με πολλά ερωτήματα

Το δημοσίευμα με τίτλο «Το μυστικό σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας να αγοράσει το Παγκόσμιο Κύπελλο» υποστηρίζει ότι η Σαουδική Αραβία προσφέρθηκε να πληρώσει για νέα αθλητικά στάδια στην Ελλάδα και την Αίγυπτο, αν συμφωνούσαν να συνεργαστούν σε μια κοινή υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030.

Η πρόταση συζητήθηκε σε προσωπική επικοινωνία μεταξύ του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το καλοκαίρι του 2022, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο που επικαλείται το Politico.

Ένας δεύτερος ανώτερος αξιωματούχος με γνώση των ιδιωτικών συζητήσεων για την υποψηφιότητα δήλωσε στο Politico ότι η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να «αναλάβει πλήρως το κόστος» της φιλοξενίας για την Ελλάδα και την Αίγυπτο, αλλά το 75% του ίδιου του τεράστιου τουρνουά των 48 ομάδων θα διεξαχθεί στο κράτος του Κόλπου.

Τι απαντά η κυβέρνηση

Η πρώτη απάντηση από πλευράς κυβέρνησης ήρθε από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος ισχυρίζεται πως το δημοσίευμα έχει «ανακρίβειες».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.