Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Επιμένει ακόμα η κακοκαιρία “Μπάρμπαρα” – Νέο δελτίο της ΕΜΥ

Μέχρι και σήμερα το μεσημέρι θα συνεχιστούν οι πυκνές χιονοπτώσεις που φέρνει στη χώρα μας η κακοκαιρία Μπάρμπαρα, καθώς σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως με χιονοπτώσεις και ισχυρό παγετό κυρίως στο βόρειο τομέα της Αττικής καθώς και σε ανατολική Μαγνησία, κεντρική και βόρεια Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία.

Κίνδυνος παγετού

Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης ο οποίος έκανε λόγο για μία κακοκαιρία με μεγάλη διάρκεια και ένταση, είπε αναφερόμενος στην Αττική ότι θα συνεχίσει να υπάρχει η ροή χιονοκυμάτων από το βράδυ της Τετάρτης έως το μεσημέρι της Πέμπτης από την περιοχή της Εύβοιας και του Αιγαίου που θα εστιάζονται προς τα ανατολικά και βόρεια και πρόσκαιρα ίσως και σε πιο κεντρικά σημεία του νομού Αττικής.

 

Μετά την τελευταία έξαρση της κακοκαιρίας που θα φέρει ακόμα ένα χιονοκύμα στην Αττική, θα υποχωρήσουν οι χιονοπτώσεις ωστόσο θα παραμείνουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

 

Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

 

Την ίδια ώρα, σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Μπάρμπαρα, με την πυροσβεστική να δέχεται 310 κλήσεις από την Κυριακή έως και σήμερα, Τετάρτη στις 18:00.

Οι περισσότερες κλήσεις αφορούσαν απομακρύνσεις ατόμων από ακινητοποιημένα οχήματα προς ασφαλή σημεία, ρυμούλκηση οχημάτων, κοπές δέντρων και μεταφορές νεφροπαθών σε νοσοκομεία.

 

Ειδικότερα:

    • Στην Περιφέρεια Αττικής χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής σε 134 περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, η πυροσβεστική προχώρησε σε 29 απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία, σε 31 κοπές δέντρων, 4 αφαιρέσεις αντικειμένων και 70 διακομιδές ατόμων σε υγειονομικές μονάδες.
    • Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) η πυροσβεστική κλήθηκε να παρέμβει σε 33 περιπτώσεις: Συγκεκριμένα σε 28 για κοπές δέντρων, σε 4 για αφαιρέσεις αντικειμένων και σε μία περίπτωση για μεταφορά νεφροπαθή σε νοσοκομείο.
    • Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία) η πυροσβεστική επενέβη σε 123 περιπτώσεις. Συγκεκριμένα σε 89 κοπές δέντρων, 17 διακομιδές ατόμων σε υγειονομικές μονάδες και 17 απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

 

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.