Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο …μάντης Κάλχας δήλωσε: Δεν θα αργήσουν και πολύ οι εκλογές

Χωρίς να αποκαλύψει τον χρόνο των εκλογών, παρά λέγοντας ότι «δεν θα αργήσουν και πολύ» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας νωρίς το βράδυ της Τρίτης σε κομματική εκδήλωση στο Περιστέρι, έκανε γνωστό πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος στη Δυτική Αθήνα και κάλεσε τα στελέχη της Ν.Δ. να πείσουν τους αναποφάσιστους και να φέρουν νικηφόρο αποτέλεσμα για το κόμμα στην περιφέρεια της Δυτικής Αθήνας.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε απ’ τα στελέχη του «να υπογράψουμε μία νέα συμφωνία αλήθειας, ότι για πρώτη φορά θα φέρουμε τη Νέα Δημοκρατία πρώτη δύναμη στη Δυτική Αθήνα».

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι -δεν θα σας πω ακριβώς πότε θα γίνουν οι εκλογές, δεν θα αργήσουν και πολύ, όμως- αυτό το οποίο μπορώ να σας πω, όμως, είναι ότι η πρώτη μας μεγάλη συγκέντρωση με το που θα ανακοινωθούν οι εκλογές θα ξεκινήσουμε από εδώ, από τη Δυτική Αθήνα» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός, που στο μεταξύ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η πρώτη του εμφάνιση ήταν σε μία συγκέντρωση του Κώστα Καραμανλή στο Αιγάλεω το 2003.

Εκθείασε το έργο του και κινδυνολόγησε

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στις κρίσεις που πέρασε η χώρα τα τελευταία χρόνια, κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της Ν.Δ., λέγοντας πως η κυβέρνησή του «έκανε την Ελλάδα πιο ισχυρή, παρά τις μεγάλες αντιξοότητες που περάσαμε -και δεν ήταν και λίγες».

Ξεκινώντας από τη μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο, περάσαμε στην πανδημία, στην κρίση με την Τουρκία, στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και στη μεγάλη ενεργειακή κρίση. Σε κάθε στιγμή όμως, φίλες και φίλοι, αυτή η παράταξη και αυτή η κυβέρνηση ήταν κοντά στους πολίτες και στις επιχειρήσεις όταν δοκιμάστηκαν.

Στη συνέχεια δεσμεύτηκε ότι «όπως στηρίζαμε πάντα τους πιο αδύναμους, έτσι θα εξακολουθούμε να το κάνουμε». «Όσο η οικονομία μας αναπτύσσεται και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, τόσο θα γνωρίζετε πάντα ότι το όποιο δημοσιονομικό πλεόνασμα δημιουργούμε θα στρέφεται σε κοινωνικές πολιτικές, γιατί είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη που ενώνει τους Έλληνες»,είπε.

Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε τα ψίχουλα του «Market Pass» και του προεκλογικού επιδόματος σε συνταξιούχους που έχασαν πολλά περισσότερα λόγω της προσωπικής διαφοράς, αλλά και σε μειώσεις φόρων και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Επίσης, αναφορικά με την εξωτερική πολιτική ανέφερε ότι «η Ελλάδα στέκεται με αυτοπεποίθηση απέναντι σε όλες τις μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις», όπως είχε υποσχεθεί, λέγοντας ότι «το αναγνώρισε και ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών χθες, όταν έκανε ξεχωριστή αναφορά στην Ελλάδα ως παράγοντα σταθερότητος στην Ανατολική Μεσόγειο».

Και στη συνέχεια πέρασε στην κινδυνολογία λέγοντας: «Όλα αυτά, φίλες και φίλοι, δεν πρέπει να τα θέσουμε σε κίνδυνο στις εκλογές που έρχονται. Είναι κρίσιμη η εκλογική αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας. Γιατί παρά τις δυσκολίες προσπαθήσαμε και μαζί πετύχαμε πολλά και δεν πρέπει αυτά να τα διακινδυνεύσουμε, σε καμία περίπτωση».

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι Έλληνες πολίτες θα σταθούν με κρίση μπροστά στη μεγάλη πολιτική απόφαση των επερχόμενων εκλογών και θα απαντήσουν στο κεντρικό δίλημμα των εκλογών: «Δεν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε πίσω, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά» πρόσθεσε.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.