Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Στο καλό κ. Καραμανλή, η Ιστορία θα σας θυμάται ως σύγχρονο Νέρωνα

Του ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ
Δημοσιογράφου, υποψήφιου βουλευτή Αχαΐας ΠΑΣΟΚ

Η απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να αποσυρθεί από τον κοινοβουλευτικό βίο θα μπορούσε να ήταν αντικείμενο αστεϊσμών και χαλαρής περιπαικτικής κουβεντούλας, αν δεν μιλούσαμε όχι μόνο για τον χειρότερο Πρωθυπουργό που πέρασε από τη χώρα αλλά και για τον μόνο που δεν απολογήθηκε ποτέ για την ανυπολόγιστη καταστροφή
Ο κ. Καραμανλής αποχωρεί από τα κοινοβουλευτικά πράγματα, αλλά τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε με την καταστροφική πολιτική του,ταλανίζουν ακόμη και σήμερα την Ελλάδα.
Ως Πρωθυπουργός το 2007 προκήρυξε εκλογές επικαλούμενος την κατάσταση της οικονομίας και δύο χρόνια μετά παρέδιδε μια χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, την οποία σημειωτέον επιχείρησε να «καμουφλάρει» παίζοντας «πόκερ» με το έλλειμμα που από 4% ΑΕΠ, θα πήγαινε –όπως έλεγε ο κ. Καραμανλής- στο 6% και αποδείχτηκε 15% (!). Για να μην θυμηθούμε τις… χαρτοπετσέτες Παπαθανασίου στις συνεδριάσεις του eurogroup.
Ο κ. Καραμανλής δεν ανέλαβε πότε τις ευθύνες του ενώπιον του ελληνικού λαού για την καταστροφική οικονομική του πολιτική. Εξάλλου, για να μην ξεχνιόμαστε, η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έθεσε την κυβέρνηση Καραμανλή και τα πεπραγμένα της στο απυρόβλητο.
Ο κ. Καραμανλής δεν ανέλαβε ποτέ τις ευθύνες για τις ζωές των ανθρώπων που κάηκαν ζωντανοί στην Αρτέμιδα της Ηλείας, από τον «στρατηγό άνεμο» όπως έλεγε ο ανάλγητος υπουργός του, Βύρων Πολύδωρας.
Ο κ. Καραμανλής δεν έδωσε λόγο ποτέ για τα απίστευτα σκάνδαλα στα οποία ενεπλάκησαν πολλά στελέχη της κυβέρνησή του, διαπλεκόμενα με οικονομικούς, παρεκκλησιαστικούς και άλλους παράγοντες.
Ο κ. Καραμανλής οδήγησε τη χώρα στη χρεωκοπία και τα μνημόνια αλλά δραπέτευσε σαν κλέφτης για να αναλάβει τη διάσωση του ρημαγμένου τόπου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου. Η ίδια κυβέρνηση που μέσα στη θαλασσοταραχή των μνημονίων, θέσπισε την προστασία της πρώτης κατοικίας, την οποία ακύρωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την ψήφο φυσικά του κ. Καραμανλή!
Ο κ. Καραμανλής που μπορεί να ονειρεύεται τον εαυτό του στον θώκο του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν μίλησε 14 χρόνια για τίποτα αλλά στήριξε την καταστροφική πολιτική των επιγόνων του.
Ο κ. Καραμανλής αποχωρεί από βουλευτής έχοντας «γράψει» ρεκόρ για βιβλίο Γκίνες του πλέον… αμίλητου βουλευτή του Κοινοβουλίου.
Ας πάει στο καλό λοιπόν. Η Ιστορία θα τον μνημονεύσει όχι ως «Βούδα» λόγω της ανυπαρξίας του μετά το 2009 αλλά ως «Νέρωνα» που έκαψε συνθέμελα την Ελλάδα που δυστύχησε να τον έχει κυβερνήτη της!

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.