Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Γνωστός παρουσιαστής σε μαφιόζικο κύκλωμα

Δεσμεύτηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία γνωστού παρουσιαστή και παραγωγού ψυχαγωγικών τηλεοπτικών σόου, καθώς και συνεργατών του με διάταξη του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Σύμφωνα με πόρισμα της Αρχής που διαβιβάστηκε ήδη στον Οικονομικό εισαγγελέα, υπάρχουν ενδείξεις για την τέλεση από μέρους του ιδίου και των συνεργατών του αξιόποινων πράξεων όπως απάτη, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με τον παρουσιαστή να φέρεται ως διευθυντής της. Σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκονται 7 άτομα και περίπου 13 εταιρείες.

Συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής τηλεοπτικών ψυχαγωγικών σόου φέρεται να προκάλεσε ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία άνω των 20 εκατ. ευρώ, καθώς λάμβανε κρατικές ενισχύσεις, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι είχε συστήσει εικονικές εταιρείες παραγωγής με εκπροσώπους «αχυράνθρωπους». Σε αυτές δηλώνονταν εργαζόμενοι που εμφανίζονταν να πληρώνονται από άλλες εταιρείες, ενώ δεν καταβάλλονταν και οι ασφαλιστικές εισφορές. Παράλληλα φέρεται να μην πλήρωνε φόρους και να εισέπραττε επιστροφές από ΦΠΑ.

Να σημειωθεί ότι εις βάρος του είχε σχηματιστεί κι άλλη δικογραφία από το 2021 στην Οικονομική Εισαγγελία με διερευνώμενα αδικήματα την φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.