Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αίτηση market pass

Αντίστροφη μέτρηση για αίτηση επιδόματος market pass στο gov.gr όσων είναι δικαιούχοι για πληρωμή. Πρόκειται για το επίδομα για αγορά τροφίμων, που έρχεται εν μέσω ακρίβειας. Τo market pass δικαιολογεί αγορές σε όλα τα καταστήματα τροφίμων του λιανεμπορίου.

Ποια είναι τα νέα για το market pass ή αλλιώς food pass όπως το ονομάζουν κάποιοι; Όπως έχει ανακοινωθεί η πλατφόρμα για αιτήσεις market pass ανοίγει εντός του Φεβρουαρίου. Οι δικαιούχοι κάνουν πρώτα αίτηση με κωδικούς taxisnet στην πλατφόρμα του gov.gr για τα vouchers .

Market Pass – Τι ισχύει για φιλοξενούμενους

Η επιδότηση αντιστοιχεί στο 10% των μηνιαίων αγορών βάσει ενός πλαφόν που έχει θέσει η κυβέρνηση για κάθε κατηγορία χωριστά (άγαμους, έγγαμους χωρίς παιδιά, έγγαμους με ένα, δύο, τρία ή και περισσότερα τέκνα).

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι η εν λόγω ενίσχυση αφορά το σύνολο του νοικοκυριoύ και όχι μεμονωμένα άτομα. Για παράδειγμα, αν ένα νοικοκυριό αποτελείται και από φιλοξενούμενους, τότε θα υποβληθεί μία αίτηση από την αρχηγού του νοικοκυριού ο οποίος και θα συμπεριλάβει στον αριθμό των ατόμων που ζουν κάτω από την ίδια στέγη και το φιλοξενούμενο μέλος.

Όμως ο φιλοξενούμενος δεν θα υποβάλει χωριστή αίτηση όπως είχε συμβεί παλαιότερα με το fuel Pass ή με τα κουπόνια διακοπών (π.χ Εύβοια Pass).

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.