Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ξεκινά η δίκη για το tweet του Μασκ για την Tesla που του κόστισε 20 εκατ. δολάρια

Αρχίζει σήμερα στις ΗΠΑ η δίκη για ένα tweet του Έλον Μασκ που ισχυριζόταν ότι θα εξαγόραζε την Tesla έναντι 72 δισ. δολαρίων.

Σε βάρος του άλλοτε CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν καταθέσει αγωγή οι μέτοχοι της Tesla, οι οποίοι τον κατηγορούν ότι χειραγώγησε την τιμή της μετοχής της εταιρείας και ότι έχασαν δισεκατομμύρια δολάρια μετά την πτώση της τιμής της μετοχής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, ωστόσο, υποστήριξε ότι πίστευε ότι είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Επενδυτικό Ταμείο της Σαουδικής Αραβίας και δεν διέπραξε απάτη.

Εάν το δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, στο οποίο εκδικάζεται η υπόθεση, αποφασίσει υπέρ των μετόχων, ο Έλον Μασκ μπορεί να κληθεί να πληρώσει δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.

Το χρονικό

Στις 7 Αυγούστου 2018, ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι είχε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση που απαιτείται για να πληρώσει για μια πιθανή εξαγορά της Tesla στα 420 δολάρια ανά μετοχή. Έγραψε ξανά στο Twitter την ίδια μέρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κίνηση ήταν επικείμενη: Ο «μόνος λόγος» για τον οποίο η κίνηση δεν ήταν βέβαιη είναι επειδή εξαρτάται από την ψήφο ενός μετόχου, είπε. Αλλά η εξαγορά δεν έγινε ποτέ.

Μετά από μια εβδομάδα η εταιρεία είπε ότι τελικά δεν είχε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση και ο Μασκ είπε ότι ήταν τα σχόλια των μετόχων που τον έκαναν να αλλάξει γνώμη για τη συμφωνία.

Μια έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) οδήγησε σε διακανονισμό με την εταιρεία, ο οποίος περιελάμβανε πρόστιμο 40 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μασκ έχει ήδη πληρώσει 20 εκατομμύρια δολάρια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το επίμαχο tweet, ενώ η Tesla έπρεπε να πληρώσει άλλα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Επίσης, η SEC απομάκρυνε τον Μασκ από πρόεδρο της Tesla ως αποτέλεσμα του tweet αυτού. Ακόμα η επιτροπή ανέφερε ότι ο Μασκ δεν ήταν καν κοντά στο να εξασφαλίσει τα δισεκατομμύρια που χρειάζονταν για να ολοκληρώσει την εξαγορά που υπονοούσε στο Twitter.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.