Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Qatargate: Τι πρότειναν στην Εύα Καϊλή για να αποφυλακιστεί

Στο θέμα της Εύας Καϊλή αναφέρεται σήμερα η Corriere della Sera επικαλούμενη τους δικηγόρους της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας οι Βέλγοι δικαστές που ερευνούν το σκάνδαλο του Qatargate φέρεται να άσκησαν αδικαιολόγητη πίεση στην Εύα Καϊλή, προτείνοντάς της να ομολογήσει την ενοχή της, με την υπόσχεση ότι θα απελευθερωθεί από τη φυλακή.

Να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας ακροαματικής διαδικασίας, οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή κατήγγειλαν ότι η πελάτισσά τους έμεινε στην απομόνωση για έξι ώρες, κάνοντας λόγο για βασανιστήρια που θυμίζουν Μεσαίωνα και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σήμερα η ιταλική εφημερίδα φέρνει στο φως τον προαναφερόμενο ισχυρισμό του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

«Δεν έχει συμφωνήσει να ομολογήσει κάτι που δεν έχει κάνει»
«Από την πρώτη στιγμή πρότειναν στην Εύα Καϊλή να δηλώσει ένοχη και να αποφυλακιστεί και έτσι επιτέλους να μπορέσει να αγκαλιάσει ξανά την κόρη της», λέει ο Δημητρακόπουλος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η πελάτισσά του, που δηλώνει αθώα από την πρώτη μέρα, αρνείτο πάντα.

«Παρά το γεγονός ότι το να είναι μακριά από το κοριτσάκι της είναι το μεγαλύτερο ψυχολογικό μαρτύριο, δεν έχει συμφωνήσει να ομολογήσει κάτι που δεν έχει κάνει», προσθέτει ο Έλληνας δικηγόρος.

Όπως επίσης αναφέρεται στο δημοσίευμα «δεν θέλει η κόρη της να κληρονομήσει το στίγμα ότι η μητέρα της ήταν διεφθαρμένη γυναίκα πολιτικός, γιατί δεν είναι αλήθεια».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι: «Η πρώην δημοσιογράφος της ελληνικής τηλεόρασης αθωώθηκε αμέσως από τον σύντροφό της Τζόρτζι, αλλά οι ανακριτές δεν πίστεψαν την εκδοχή του ζευγαριού, πεπεισμένοι ότι η γυναίκα ανήκε στο δίκτυο του Παντσέρι και προσπάθησε να τον βοηθήσει να εξαφανίσει τα χρήματα από τους χρηματισμούς. Μάλιστα, την κατηγόρησαν για δωροδοκία και για προσπάθεια απόκρυψης του καρπού ενός εγκλήματος».

Ποια θα είναι η επόμενη κίνησή της
Οι επόμενες κινήσεις που σχεδιάζει ο Δημητρακόπουλος για την Εύα Καϊλή είναι να χτίσει ένα προφίλ μιας γυναίκας η οποία σημαδεύτηκε βαθιά από τον ενάμιση μήνα που πέρασε πίσω από τα κάγκελα στη φυλακή Χάρεν, λέει η εφημερίδα.

«Έτρεμε καθώς ανέφερε στον δικαστή, η οποία επίσης ήταν γυναίκα, τα βασανιστήρια που υπέστη, όχι στη φυλακή, αλλά στο κελί της αστυνομίας. Αυτό που βίωσε – λέει ο δικηγόρος – θυμίζει την ταινία ‘Εξπρές του Μεσονυχτίου’, αλλά δυστυχώς αυτό συμβαίνει στο κέντρο της Ευρώπης».

Το κατηγορητήριο κατά των υποτιθέμενων επιθετικών μεθόδων της βελγικής δικαιοσύνης τελειώνει με την ανακοίνωση της επόμενης νομικής κίνησης από την ομάδα υπεράσπισης της Εύας Καϊλή: «Την επόμενη εβδομάδα θα προσφύγουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο, ανακοινώνει ο Δημητρακόπουλος. Όταν κάποιος συλ

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.