Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Νέα ηλεκτρονική απάτη με «βιτρίνα» την ΑΑΔΕ

Ακόμα μία ηλεκτρονική απάτη φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, με τους επιτήδειους απατεώνες να χρησιμοποιούν ως «βιτρίνα» την ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα, το ηλεκτρονικό μήνυμα που στέλνουν στους πολίτες έχει ως πρόσχημα κάποια δήθεν επιστροφή χρημάτων.

 

Στο mail οι απατεώνες ζητούν από τους ανυποψίαστους πολίτες να βάλουν τα στοιχεία τους, μεταξύ άλλων φυσικά και του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Για τους πιο παρατηρητικούς, ωστόσο, να σημειώσουμε ότι παρουσιάζονται ως «Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εγκλημάτων», ενώ στην πραγματικότητα τα αρχικά της ΑΑΔΕ σημαίνουν «Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων».

Ακόμα πιο παράδοξο είναι πως στην υπογραφή του mail, τα αρχικά της ΑΑΔΕ γράφονται σωστά, ενώ και το γενικότερο προφίλ του μηνύματος παραπέμπει σε απάτη, όπως πολλές άλλες που έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα.

 

Απάτη με «βιτρίνα» τα ΕΛΤΑ

Μια άλλη ηλεκτρονική απάτη, αρκετά διαδεδομένη, έχει ως πρόσχημα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), με ένα mail ιδιαίτερα πειστικό για όσους δεν έχουν μεγάλη εμπειρία.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γράφει: «Αύριο το πακέτο σας παραδίδεται στα ΕΛΤΑ. Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι λάβαμε τα στοιχεία σας για την αποστολή και ότι θα σταλούν στα Ελληνικά Ταχυδρομεία στην Αθήνα αύριο για διανομή σε όλη τη χώρα. Το Κέντρο Διαλογής Αθηνών θα κρατήσει το δέμα σας μέχρι να επιβεβαίωσετε τα στοιχεία σας».

Και στη συνέχεια, φυσικά, έχει το κουμπί: «Επαλήθευση παράδοσης», με το οποίο παγιδεύουν τα υποψήφια θύματα, καθώς ζητούν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού.

Μάλιστα, στο τέλος του μηνύματος γράφει πως «λάβετε υπόψη ότι λαμβάνετε μόνο τρεις ημέρες δωρεάν αποθηκευτικού χώρου πριν πρέπει να πληρώσετε 1,49 ευρώ κάθε επιπλέον ημέρα» (σ.σ. είναι και ασύντακτοι…).

Η απάτη του e-banking

Τέλος, οι περισσότερες απάτες χρησιμοποιούν ως «βιτρίνα» τράπεζες και συστήματα e-banking, με πιο… «δημοφιλή» την Εθνική Τράπεζα, το τελευταίο διάστημα.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.