Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Καρδιοπαθής με τρία παιδιά καταγγέλλει τράπεζα ότι τον πετάει στον δρόμο

Εν αναμονή – εντός περίπου δύο μηνών – της πολύ σημαντικής απόφασης από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για το αν τα funds μπορούν να προχωρούν σε πλειστηριασμούς ακινήτων που έχουν αποκτήσει με εξαγορά από τις τράπεζες κόκκινων δανείων, απόφαση που είτε θα απλώσει δίχτυ προστασίας γύρω από ευάλωτους δανειολήπτες ή θα αποτελέσει την «ταφόπλακα» της περιουσίας τους, έρχεται μία σοβαρή καταγγελία από καρδιοπαθή και πατέρα τριών ανηλίκων, ότι κινδυνεύει από μέρα σε μέρα να χάσει την πρώτη του κατοικία, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής του χρέους του σε τράπεζα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, ο άνδρας υποστήριξε ότι έκανε απέλπιδες προσπάθειες να βρει οδό συμβιβασμού με το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, το οποίο όμως του αρνήθηκε οποιαδήποτε ρύθμιση.

«Έκανα όλες τις προσπάθειες. Τους πρότεινα να τους πληρώνω ένα τίμημα τον μήνα, σαν ενοίκιο, αξιοπρεπές. Δεν το δέχτηκαν. Τους είπα ότι θα βρω αγοραστή, δεν το δέχτηκαν και με ειδοποίησαν τελευταία στιγμή, Κυριακή μεσημέρι, ότι πρέπει αμέσως να φύγω και Δευτέρα πρωί έρχονται να μου πάρουν το σπίτι, να με ξεσπιτώσουν», δήλωσε ο κ. Γιάννης.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν εντάσσεται στην κατηγορία των ευάλωτων, καθώς το σπίτι του έχει λίγο μεγαλύτερη αντικειμενική αξία από το προβλεπόμενο όριο. «Θα έρθει ο δικαστικός επιμελητής, ίσως και με αστυνομία (…). Άμα μου κλείσουν το σπίτι, τι να κάνω, θα φύγω, θα ξεσπιτωθώ. Θα μείνω στον δρόμο, δεν έχω πού αλλού να πάω», απηύθυνε έκκληση για βοήθεια.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, Μαριάννα Γκρέκη, η αντικειμενική αξία της κατοικίας του υπερβαίνει για λίγο τα όρια που τίθενται ανά κατηγορία: «Αυτό αυτομάτως τον βγάζει από αυτή τη δικλείδα ασφαλείας, από το παραθυράκι που θα μπορούσε να προστατευτεί (…). Καλείται να δει τι θα κάνει για να στεγάσει την πενταμελή του οικογένεια. Έχει τρία προστατευόμενα παιδιά».

Σημειώνεται πως ο κ. Γιάννης σταμάτησε να πληρώνει γύρω στο 2010, όταν απολύθηκε από τη δουλειά του. Ωστόσο, το 2015 που ξαναβρήκε δουλειά, άρχισε να πληρώνει ξανά. «Ξεκίνησα να πληρώνω το ’15 για ένα -δύο χρόνια. Μετά ήμουν πάλι άνεργος. Τώρα ξαναβρήκα δουλειά. Δυστυχώς με έχει χτυπήσει η ανεργία», εξηγεί.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.