Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Δημοσκοπήσεις: Πλήγμα για τη δημοκρατία λένε οι έξι στους δέκα πολίτες για τις παρακολουθήσεις

Δύο δημοσκοπήσεις δόθηκαν στη δημοσιότητα το βράδυ της Πέμπτης. Η δημοσκόπηση της MRB για το OPEN και της PRORATA για το ATTICA TV.

Η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων (Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» διαμορφώνεται σε 5,9% και 5% αντίστοιχα, ενώ εκτός από την οικονομία, τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες είναι η ακρίβεια, η διαφθορά και οι υποκλοπές.

Η δημοσκόπηση PRORATA για την τηλεόραση του ATTICA

Πλήγμα για τη δημοκρατία θεωρούν οι έξι στους δέκα πολίτες τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας PRORATA, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της τηλεόρασης του ATTICA.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, 82% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι «κακώς» έγιναν οι παρακολουθήσεις. Ειδικότερα,

  • Οι παρακολουθήσεις κακώς έγιναν και αποτελούν σοβαρό πλήγμα για τη Δημοκρατία πιστεύει το 49%
  • Οι παρακολουθήσεις κακώς έγιναν και αποτελούν πλήγμα για τη Δημοκρατία πιστεύει το 10%
  • Οι παρακολουθήσεις κακώς έγιναν αλλά υπάρχει και μια υπερβολή γύρω από το θέμα πιστεύει το 23%.

Ωστόσο υπάρχει και ένα 16%, που πιστεύει ότι οι παρακολουθήσεις «καλώς έγιναν».

H έρευνα καταγράφει επίσης ποια θέματα επηρεάζουν περισσότερο την ψήφο των πολιτών, με την οικονομία (31%) και ειδικά την ακρίβεια (51%) να βρίσκεται στην πρώτη θέση. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται η διαφθορά και τα σκάνδαλα (19%).

Σύμφωνα με το «πολιτικό βαρόμετρο» της PRORATA, που διενεργείται κάθε μήνα για την τηλεόραση του ATTICA, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συντηρεί προβάδισμα πέντε μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, αν γίνονταν εκλογές σήμερα, Νέα Δημοκρατία θα ψήφιζε το 31% των ερωτηθέντων, ΣΥΡΙΖΑ 26%), το ΠΑΣΟΚ 9%, το ΚΚΕ 4,5%, η Ελληνική Λύση 3,5%, το ΜέΡΑ25 3%, οι Έλληνες 2% ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 15,5%.

Η δημοσκόπηση της MRB για OPEN

Και για τη δημοσκόπηση της MRB για το ΟΡΕΝ, το βασικότερο θέμα που απασχολεί τους πολίτες είναι η ακρίβεια και η οικονομία, με ποσοστό 46,3%, η έλλειψη διαφάνειας και η διαφθορά σε ποσοστό 15,6%, ενώ ακολουθούν η ανεργία 11,3%, τα ελληνοτουρκικά 8,2% και πόλεμος στην Ουκρανία 4,8%.

Στην πρόθεση ψήφου διαμορφώνεται μια διαφορά της τάξης του 5,9%.

Ειδικότερα οι ερωτηθέντες δίνουν στη Νέα Δημοκρατία 30,2%, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 24,3%, στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 10,5%, στο ΚΚΕ 5%, στην Ελληνική Λύση 4,4%, στο ΜέΡΑ25 2,9%, στους Έλληνες 2,5%.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.