Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

New York Times : Εμπλέκει την Ελληνική κυβέρνηση για την αγορά του Predator

Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις των New York Times για το σκάνδαλο Predator, καθώς η εφημερίδα, μετά την πρωινή «βόμβα» που εμπλέκει την ελληνική κυβέρνηση στις μπίζνες της Intellexa, τώρα δίνει στη δημοσιότητα τον τιμοκατάλογο της εταιρείας.

Οι NYT σημειώνουν ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιείται οικονομική πρόταση για τέτοιου είδους κακόβουλο λογισμικό. Ο εννέα σελίδων τιμοκατάλογος της Intellexa φέρεται να είναι η πρόταση που δόθηκε σε ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας, οι οποίες, όμως φέρονται να το απέρριψαν.

Όπως καταγράφεται το βασικό πακέτο του Predator κοστίζει 13,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η τιμή μπορεί να εκτοξευθεί κοντά στα 23 εκατομμύρια ευρώ.

Από την πρόταση της Intellexa γίνονται για ακόμη μια φορά εμφανείς οι δυνατότητες του κακόβουλου λογισμικού, που έχει βουλιάξει το Μέγαρο Μαξίμου στα σκάνδαλα εδώ και μήνες, καθώς μπορεί να μολύνει smartphone με Android και iOS, ενώ μπορεί να παρακολουθεί ταυτόχρονα 20 στόχους εντός της χώρας προέλευσης της κάρτας sim.

Η εταιρεία παρέχει και τη δυνατότητα παρακολούθησης στόχων και εκτός Ελλάδας με έξτρα 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο ενδιαφερόμενος πληρώνοντας 950.000 ευρώ μπορεί να μολύνει κινητά απλά περνώντας δίπλα από τον στόχο με ένα ειδικό σακίδιο πλάτης.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.