Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Λέκκας: Ίσως και στην Ελλάδα να φτάσει μια πολική βόμβα

Για την κλιματική κρίση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εμφανίζονται σε όλες τις ηπείρους, με δραματικές συνέπειες για τη φύση και τους ανθρώπους, μίλησε ο Ευθύμιος Λέκκας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθούμε αντιμέτωποι στη χώρα μας με ένα ακραίο γεγονός όπως το πολικό ψύχος που πλήττει για 6η ημέρα τις ΗΠΑ.

«Ακόμα δεν έχουμε μπει σε πλήρη αποσταθεροποίηση. Βλέπουμε γεγονότα τα οποία αφορούν στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και επίπεδο, και φαινόμενα τα οποία αφορούν σε περιοχές, ολόκληρες ηπείρους, ακόμα και κράτη. Αυτά είναι πρωτοφανή και έχουν να εμφανιστούν τουλάχιστον εκατό χρόνια. Θεωρούμε ότι είναι το έναυσμα ουσιαστικά της κλιματικής κρίσης» δήλωσε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών.
«Πιθανό να υπάρξει μια πολιτική βόμβα και στη χώρα μας»

Μιλώντας για τις ακραίες εναλλαγές στις κλιματολογικές συνθήκες, ο κ. Λέκκας εξέφρασε την άποψη ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μια πολική βόμβα και στη χώρα μας. «Βλέπουμε μια πλήρη αναστροφή της κατάστασης. Τώρα που θα έπρεπε να υπάρχει χειμώνας, υπάρχει σχεδόν καλοκαιρία, κι αυτό το δούμε και να εξελίσσεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με αντίθετα φαινόμενα» είπε ο κ. Λέκκας.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι εκείνο το οποίο θα πρέπει εμείς να κάνουμε ως χώρα είναι να προσαρμοστούμε γι’ αυτές τις καταστάσεις, που είναι απόρροια της κλιματικής αλλαγής.
«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να θωρακιστούμε»

«Δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε και πάρα πολλά πράγματα. Εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε σε μεγάλο βαθμό είναι να θωρακιστούμε, να έχουμε μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα ως έναν βαθμό, και οι επιπτώσεις θα είναι μικρότερες όλο αυτές. Όλες αυτές οι δράσεις εντάσσονται σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, που σημαίνει προπαρασκευή και ετοιμότητα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε και όλα αυτά τα φαινόμενα», υποστήριξε ο καθηγητής Γεωλογίας.
«Οι πολίτες στις ΗΠΑ δεν υπάκουσαν στις εντολές που δόθηκαν»

Σχολιάζοντας τη «χιονοθύελλα του αιώνα» στις ΗΠΑ, ο κ. Λέκκας αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται στο ότι οι πολίτες δεν υπάκουσαν τις εντολές οι οποίες δόθηκαν.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «όταν σε μια περιοχή μπορεί να εμφανίζονται ακραία καιρικά φαινόμενα, δηλαδή μικρές θερμοκρασίες, έντονες χιονοπτώσεις, σε μια άλλη περιοχή του πλανήτη είναι πιθανόν να εμφανίζονται εντελώς αντίθετα φαινόμενα για να διατηρείται η ισορροπία συνολικά στο σύστημα της ατμόσφαιρας, εκεί όπου εξελίσσονται τα υδρομετεωρολογικά φαινόμενα».<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/ellada/lekkas-kakokairia-ipa-klimatikis-krisis-ellada”>Λέκκας: Πιθανό να έρθει και στην Ελλάδα μια πολική βόμβα -Αρχή της κλιματικής κρίσης η κακοκαιρία στις ΗΠΑ – iefimerida.gr</a></p>

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.