Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η Ευρώπη πωλείται (με μεσίτρια την Εύα)…

Τη δεκαετία του ’80 στα πανεπιστήμια της Δύσης, στο μάθημα της κοινωνιολογίας, διδασκόταν ένα περίφημο πείραμα που είχε λάβει χώρα στη Νέα Υόρκη στα ‘70ς.

Ένας ατημέλητος μαύρος (έτσι τους έλεγαν τότε) προσπαθούσε να παραβιάσει με κρεμάστρα ένα πολυτελές ΙΧ στο κέντρο του Μανχάταν. Οι περισσότεροι περαστικοί έσπευδαν να καλέσουν την αστυνομία.

Άλλη μέρα, στο ίδιο σημείο, ένας λευκός κουστουμαρισμένος γιάπης έκανε το ίδιο. Οι περισσότεροι περαστικοί έσπευδαν να τον… βοηθήσουν!

Πού θέλω να καταλήξω; Στο Ευάκι…

Το οποίο αν δεν ήταν ξανθό με γαλανά μάτια, και ιδιαίτερα όμορφο πρόσωπο, δε θα το ήξερε ούτε η μάνα του, πόσο δε μάλλον θα είχε καταλήξει αντιπρόεδρος κοτζάμ ευρωκοινοβουλίου.

Ίσως στην καλύτερη περίπτωση να συμμετείχε σε κανένα πάνελ πρωινάδικου, ή να ήταν αεροσυνοδός στην αεροπορική εταιρία του Κατάρ.

Μέχρι εκεί. Και όμως, η εμφάνιση που λέγαμε της άνοιξε πολιτικές πόρτες, με μεγαλόσχημους πολιτικάντηδες να σφάζονται στην ποδιά της, και πολλούς opinion makers (σαν χθες το θυμάμαι) να την προκρίνουν για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, και άρα για εν δυνάμει πρωθυπουργό.

Κι ας είναι απλά μια όμορφη, και τίποτα άλλο, παρουσία.

Εδώ κάνει πολιτική καριέρα η άλλη μπίμπο της Θεσσαλονίκης, εκείνη με το ντεκαπέ μαλλί που είναι μάλλον και η πιο παλιά βουλευτής της ΝΔ άσχετα αν στα τόσα χρόνια που πολιτεύεται ούτε καν ακούστηκε ποτέ να παίρνει θέση για μνημόνια, κρίση, ακρίβεια, κλπ κλπ.

Οι αρχηγοί της ΝΔ και οι πρωθυπουργοί έρχονται και παρέρχονται, αλλά αυτή σταθερά εκεί… στο μετερίζι της. Άβυσσος η ψυχή των ψηφοφόρων.

Εδώ κοτζάμ Κύρτσος, 70άρης ευρωβουλευτής, που τα είδε και τα έκανε όλα, σε χθεσινή παρέμβασή του σε εκπομπή από τις Βρυξέλλες ενώ τα είπε ολόσωστα για το θέμα της Εύας, εν τούτοις κατέληξε και αυτός να γεμίζει σάλια την οθόνη όταν άρχισε να μας λέει πόσο όμορφή είναι, και πως θεωρείται η πιο όμορφη ευρωβουλευτής έβερ, όπως εξίσου όμορφη είναι και η αδελφή της… μπλα μπλα,  και τα σάλια να πέφτουν σαν χαλάζι.

Δυστυχώς έτσι είναι. Δεν πα να λες για την κενότητα της τάδε μπίμπο (μια εξ αυτών έγινε και αντ’ αυτού πρωθυπουργός στην ερωτική συμπρωτεύουσα), αμέσως θα βρεθούν ουκ ολίγοι να σε βάλουν στη θέση σου με το τεράστιο «πολιτικό» επιχείρημα «ναι, αλλά είναι μωράκλα!».

Και τα σκυλιά δεμένα.

Εδώ υπήρχαν σοβαροί (λέμε τώρα) άνθρωποι, και σπουδαίες πένες, που μέσα στην παραζάλη τους για τον Ανδρέα προωθούσαν ως διάδοχη κατάσταση τη… Μιμή!!!! Που είχε σπουδάσει φιλοσοφία (χα χα) δίπλα στον Κούντερα! Τι να λέμε;

Ευτυχώς επικράτησαν πιο νηφάλιες φωνές, και την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ πήρε ο γκρίζος καθηγητάκος Σημίτης. Όχι πως αποδείχτηκε  καλύτερος πρωθυπουργός από μια ενδεχόμενη πρωθυπουργία της Μιμής, αλλά να ‘χαμε να λέγαμε. Σάμπως ποιος θα ήταν καλύτερος; Ο Άκης, ή μήπως ο Χάρης (διά τούτο λέγω) Καστανίδης το όνομα του οποίου επίσης έπαιζε τότε;

Ήταν οι εποχές τέτοιες που ο τόπος χρειαζόταν λογιστές και τεχνοκράτες.

Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν πια το ίδιο. Αυτό το συνειδητοποίησα στις εκλογές του ’95, όταν ξαφνικά είδα καλοκουρεμένους και καλοξυρισμένους «επιχειρηματίες» να είναι υποψήφιοι στα πράσινα ψηφοδέλτια.

Άτομα που κανονικά θα τους έλεγες δεξιούς, φιλελεύθερους, οπαδούς της ελεύθερης αγοράς και έτσι. Όχι να αγωνίζονται για τον «πούρο σοσιαλισμό» που ονειρεύονταν ο Ανδρέας και τα άλλα παιδιά.

Και όμως, οι εν λόγω μυρίστηκαν φαΐ, κατάλαβαν πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι στην εξουσία για πολλά τέρμινα, και αποφάσισαν να συνταχθούν και αυτοί στο σοσιαλιστικό μετερίζι για την προκοπή του τόπου.

Ήταν οι εποχές της γρηγοράδας, της μίζας, της αρπαχτής, των γκόλντεν μπόις, των ΕΛΔΕ σε κάθε πολυκατοικία, της τεχνητής και επίπλαστης ευμάρειας, των διακοποδανείων, όπου η κάθε κυρά Σούλα πηγαινοέρχονταν στο Μπαλί για αναψυχή, και το αεροπλάνο Θεσσαλονίκη-Μιλάνο δεν είχε ποτέ ελεύθερη θέση.

Μέσα σε αυτό το φαντεζί σκηνικό, προσθέστε και τη δύναμη των ιδιωτικών καναλιών που αν έχεις τηλεοπτική φάτσα, ή κοφτό λόγο, ή έτοιμη  ατάκα… αν δηλαδή προκαλείς τζερτζελέ, τότε σε κάνουν φίρμα ακόμη κι αν είσαι στόκος.

Και αν είσαι φίρμα, τότε εκλέγεσαι και στα όργανα και στη Βουλή. Ακόμη και στην Ευρωβουλή… κι ας μην ήξερες πιο πριν κατά που πέφτουν αι Βρυξέλλαι.

Μέσα σε αυτό λοιπόν το ψευδεπίγραφο κλίμα, τόσο πολιτικά, όσο και οικονομικά και κοινωνικά, βρέθηκε το Ευάκι και άνθησε σαν τριαντάφυλλο.

Μέχρι που σαν τον Ίκαρο κι αυτή, ζαλίστηκε από την απότομη άνοδο, ανέβηκε τόσο ψηλά που άγγιξε τον ήλιο, με αποτέλεσμα να καούν τα φτερά της και να πέσει στο έδαφος παταγωδώς, κάνοντας παρέα στον Αθανασόπουλο, στον  Άκη, στον Τσουκάτο, στον Μαντέλη, και στα άλλα παιδιά που γι’ αλλού ξεκίνησαν να πάνε, κι αλλού η ζωή τους έβγαλε.

Δεν ξέρω ποια θα είναι η συνέχεια του Evagate, όμως ήδη τα σκάγια άρχισαν να παίρνουν και άλλους, ακόμη και πιο μεγαλόσχημους από το Ευάκι,  με πρώτο θύμα την ίδια την ΕΕ, και με σύνθημα των απανταχού ποταπών (βλ. Όρμπαν, Πούτιν, κλπ) Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

Με μεσίτρια την Εύα, που παρεμπιπτόντως φρόντισε μόλις ένα μήνα πριν να συστήσει εταιρία αγοραπωλησίας ακινήτων στο Κολωνάκι! Σύμπτωση;

Όπως και να έχει, έχουμε ακόμη να δούμε πολλά.

Ήδη οι υπερασπιστές της Εύας μιλάνε για σκευωρία, πως είναι αθώα, και με φήμες να τη θέλουν να τα ρίχνει όλα στον μέχρι πρότινος αγαπημένο σύντροφό της, πατέρα του παιδιού της!!!!

Υπάρχει δηλαδή πολλή οικογενειακή αγάπη κι αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Μάλιστα, κάποιοι πιο προχώ άρχισαν να διαδίδουν πως ο μπαμπάς της, που πιάστηκε με βαλίτσες γεμάτες 100ευρα, απλά προσπαθούσε να τα μεταφέρει αλλού για να μην τα βάλει στο χέρι ο λατρευτός πλην όμως επιτήδειος γαμπρός του!

Αθώος και αυτός… θύμα του αργυρώνητου διαπλεκόμενου Ιταλού ξανθού γόη προικοθήρα.

Η αλήθεια θα λάμψει, λένε με ζέση οι οπαδοί της Εύας (και είναι μιλιούνια… λεγεώνες)!

Και το Ευάκι όχι μόνο θα αθωωθεί, οπότε οι ποταποί συκοφάντες της θα ψάχνουν λαγούμι να κρυφτούν, αλλά πολύ πιθανό να επιστρέψει δικαιωμένη, αλλά και αγριεμένη, για να αναλάβει και το ΠΑΣΟΚ από τον «διάτρητο χωριάτη», και να ζήσουμε στο εγγύς μέλλον στιγμές εθνικής και σοσιαλιστικής περηφάνιας με την ίδια στο Μαξίμου (και με τον μπαμπά και την αδελφή της από δίπλα)!

Να ζήσω να το δω κι αυτό… κι ας κλείσω τα μάτια μου ολοκληρωμένος ως πολίτης της χώρας. Ως γνήσιος Αιλυνέζος δηλαδή…

ΥΓ- Πάντως ακόμη κι αν η Εύα βρεθεί ένοχη, κι εκτίσει κάποια ποινή, το Κατάρ δε θα την ξεχάσει. Έχει δώσει αγώνες για τη δικαίωση και την προβολή του ως λίκνο δημοκρατίας. Οπότε ίσως της δώσουν κάποια θέση πρέσβειρας στον ΟΗΕ, ή έστω αεροσυνοδού στην Qatar Airways, μια θέση ιδιαίτερα προσοδοφόρα εξ ου και οι εκατοντάδες εξίσου πανέμορφες νεαρές διανοήτριες που αφήνουν τη Δύση προκειμένου να σπεύσουν να εργαστούν σε αραβικές αεροπορικές εταιρίες.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.