Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Euractiv: Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι.Ντογιάκος προσπάθησε να εμποδίσει την έρευνα για τις υποκλοπές Η ΕΥΠ παρακολουθούσε Τέλλογλου και Κύρτσο

Σύμφωνα με το Euractiv ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος επιχείρησε να παρεμποδίσει την έρευνα επικαλούμενος το νέο νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις που πέρασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει ο ευρωπαϊκός ειδησεογραφικός οργανισμός, η ΑΔΑΕ, ύστερα από σχετικά αιτήματα διαπίστωσε και επίσημα την παρακολούθηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, καθώς και αυτήν του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών!

Το Euractiv επικαλείται πηγές που αναφέρουν ότι η ΑΔΑΕ επισκέφτηκε χθες Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου την εταιρεία Cosmote προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο μετά από αιτήματα που υπέβαλαν στην αρχή ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου για να μάθουν αν έπεσαν θύματα παρακολούθησης.

Το μέσο επικαλείται πηγές που αναφέρουν ότι ότι η ΑΔΑΕ επιβεβαίωσε ότι Κύρτσος και Τέλλογλου βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, ωστόσο οι λόγοι δεν αποκαλύφθηκαν για λόγους… «εθνικής ασφάλειας».

Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η ΑΔΑΕ αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διενέργεια του ελέγχου. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδας (Ισίδωρο Ντογιάκο) φέρεται να προσπάθησε να μπλοκάρει τον έλεγχο λέγοντας ότι ήταν παράνομος.

Αρκετές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, μετά από συνεννόηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο, επιχείρησε να σταματήσει τον έλεγχο αμφισβητώντας την αρμοδιότητα της αρχής, σημειώνει ο δημοσιογράφος Σαράντης Μιχαλόπουλος, στο ρεπορτάζ του.

Σύμφωνα με το Euractiv, οι εκπρόσωπο της ΑΔΑΕ αντέδρασαν επικαλούμενοι το συνταγματικό ρόλο της Αρχής, και επέμειναν να διεξάγουν έρευνα. Επίσης η εταιρεία Cosmote, φέρεται να τους ενημέρωσε ότι θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για να λάβει εντολές.

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ ενημερώθηκαν ότι η διαδικασία ήταν παράνομη. Σύμφωνα με τις πηγές του Euractiv, η εταιρεία ζήτησε να έχει γραπτά τη θέση του Εισαγγελέα, πράγμα το οποίο τελικά δεν έγινε δεκτό.

Παρόλες τις κλήσεις να σταματήσει η έρευνα, οι ερευνητές της ΑΔΑΕ επέμειναν, σημειώνοντας ότι είναι ανεξάρτητοι από τη δικαστική εξουσία και συνέχισαν την έρευνα.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.