Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Εκλογές μέσα στον Ιανουάριο; – Τι εκτιμά ο Αλέξης Τσίπρας

Την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός πιθανώς να επιχειρήσει να δραπετεύσει απ’ το χάος των υποκλοπών και να πάει για πρόωρες εκλογές μέσα στον χειμώνα εξέφρασε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star Κεντρικής Ελλάδας κατά την επίσκεψή του στη Λαμία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει ένα θέμα σοβαρό. Απ’ ό,τι φαίνεται, αν δεν μπορεί να διασφαλίσει ένα προστατευόμενο περιβάλλον δεν θα μπορεί να έρχεται στη Βουλή χωρίς να αποφεύγει σκηνές σαν αυτή που είδαμε την προηγούμενη Πέμπτη όπου το έβαλε στα πόδια για να μην απαντήσει».

Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε πως ο Κυρ. Μητσοτάκης «δεν απαντά επειδή ξέρει ότι είναι ένοχος, η απάντηση που δίνει είναι ότι απλά είναι ανεπαρκής, ότι τα έκαναν κάποιοι υφιστάμενοί του, τα έκανε ο ανιψιός του και τον κορόιδεψε. Είναι μία πολύ θλιβερή εκδοχή. Ο πρωθυπουργός αποδέχεται ότι ήταν ανεπαρκής, βλαξ δηλαδή και όχι ένοχος. Εγώ τον γνωρίζω καλά, δεν είναι βλαξ – είναι πολύ ευφυής – είναι ένοχος. Η συγκάλυψη των παράνομων υποκλοπών είναι ακόμα χειρότερη από το ίδιο έγκλημα που έχει διαπραχθεί».

Αναφερόμενος στις υποκλοπές τόνισε πως ο πρωθυπουργός «μεθοδεύει την συγκάλυψη του σκανδάλου, ενώ έκανε λόγο για «παρακράτος Μητσοτάκη».

Σε αυτό ο πλαίσιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι «πολύ πιθανόν ο κύριος Μητσοτάκης να μην ξανανοίξει τη Βουλή μετά τον προϋπολογισμό και να πάει σε πρόωρες εκλογές».

Στις κατηγορίες της κυβέρνησης σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «αυτοί έχουν βουλιάξει τη χώρα και μας κατηγορούν. Αλλά δεν παρακολουθούσαμε εμείς το μισό πολιτικό προσωπικό της χώρας».

«Είχαμε μία εγκληματική οργάνωση που λειτουργούσε παράνομα υπό τον πρωθυπουργό» είπε και παρατήρησε πως σε οποιαδήποτε φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατία αυτές οι αποκαλύψεις θα είχαν οδηγήσει σε παραίτηση τον πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε και για την στάση του Κωστή Χατζηδάκη μετά τις αποκαλύψεις, απορώντας για τον άλλος στη θέση του «δεν θα διεκδικούσε την αξιοπρέπεια του».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.