Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΜΕ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, Η ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΙΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ Ε.Ε

Μπορεί να προκαλεί οργή η προσπάθεια του Ανδρουλάκη να χρεώσει την ευρωβουλευτή του στον Μητσοτάκη μετά το σκάνδαλο διαφθοράς που έχει ξεσπάσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε πολλά που υποστηρίζει, δεν έχει δίκιο.

Ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, το Politico είχε αποκαλύψει την συμμαχία στην οποία είχε προχωρήσει η Καϊλή με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) στο οποίο ανήκει η Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να μην έρθει η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Τότε κανείς δεν έδωσε σημασία στο δημοσίευμα, τώρα αποδεικνύεται όμως ότι όλα όσα γράφονται και αποκαλύπτονται τώρα, μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν είναι.

Να θυμίσουμε λοιπόν τι είχε γράψει το Politico σχετικά με τον πρωτοφανή διασυρμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαιτίας των πρωτοφανών παρεμβάσεων κατά εγχώριων και διεθνών ΜΜΕ σχετικά με το ζήτημα των υποκλοπών.

«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τις ευρωπαϊκές πολιτικές οικογένειες Αριστεράς και Renew (φιλελεύθεροι) απέναντι στο ΕΛΚ να υπάρξει άμεσα ακρόαση Κουκάκη και Ανδρουλάκη και να επισκεφθεί την Ελλάδα η αρμόδια επιτροπή Ευρωκοινοβουλίου για θέματα spyware (PEGA) στις 30/8. Ο Πρόεδρος, μέλος του ΕΛΚ, τις μπλοκάρει», αναφέρεται μεταξύ άλλων το newsletter του Politico.

Ουσιαστικά η Καϊλή προσέφερε απλόχερα χέρι βοήθειας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του!

Παράλληλα, το Politico επικαλέστηκε δήλωση της Εύας Καϊλή, όπου η τελευταία, σε μια πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά κοινοβουλευτικά ήθη «κωλοτούμπα», υποστηρίζει πως οποιαδήποτε ενέργεια της αρμόδιας επιτροπής θα πρέπει να γίνει αφού τελειώσει τις εργασίες της η αντίστοιχη επιτροπή του ελληνικού Κοινοβουλίου. Επίσης, η ίδια υποστηρίζει πως «η διενέργεια οποιαδήποτε έρευνας πρέπει να ξεκινήσει από τις χώρες που έχουν παραδεχτεί τη χρήση του λογισμικού Pegasus».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποκάλυψη για κοινό δίαυλο μεταξύ της Εύας Καϊλή και του ΕΛΚ ήρθε τότε λίγες ώρες μετά από την σφοδρή επίθεση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή, Νίκου Ανδρουλάκη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον πρώτο να χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «έναν πρωθυπουργό βουτηγμένο στην αλαζονεία»…

Η στάση της Καϊλή πριν πέντε μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες είχε ήδη προκαλέσει μεγάλη δυσφορία στη Χαριλάου Τρικούπη, με στελέχη που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο ΠΑΣΟΚ να σημειώνουν ότι η ευρωβουλευτής θεωρείται ξένο σώμα για το κόμμα…

Άλλο ένα σκάνδαλο με εμπλοκή Μητσοτάκη με την πολιτική του θυγατέρα την Εύα Καϊλή να είναι στα μπουντρούμια τόσο για το ποινικό κομμάτι με τα καταριανά πετροδολάρια αλλά και ηθικά για την εκμετάλλευση της θέσης της για να ξελασπώσει έναν αρχιμαφιόζο Πρωθυπουργό.

Λυτούς και δεμένους ο Κούλης για τα μάτια της Εύας

Ο πολιτικός έρωτας μεταξύ Κούλη και Καϊλή υπάρχει εδώ και καιρός. Ανέκαθεν τα αισθήματα ανάμεσα τους ήταν αμοιβαία και πολύ ισχυρά. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να κάνει λόμπινγκ στις Βρυξέλλες για την εκλογή της Εύας Καϊλή στη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, στις εκλογές που έγιναν στο Στρασβούργο τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εκείνης της εποχής, ο Μητσοτάκης είχε δώσει µάχη για την εκλογή της στη θέση της αντιπροέδρου, καθώς μίλησε ο ίδιος µε στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  επικοινώνησε σχετικά και με τη νέα πρόεδρο του Σώµατος, τη Μαλτέζα Ροµπέρτα Μετσόλα, η οποία προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόµµα. Πληροφορίες λένε ότι ακόµα και ευρωβουλευτές της Ν.∆., όπως ο έµπειρος σε εκλογικές διαδικασίες Βαγγέλης Μεϊµαράκης, έβαλαν πλάτη, ώστε να διασφαλιστεί η πανηγυρική εκλογή της κυρίας Καϊλή. Και δεν είναι τυχαίο ότι αµέσως µετά την ανακοίνωση του αποτελέσµατος, πέραν της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛ. (µε ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη και ανακοίνωση του κόµµατος), αλλά και του Ανδρέα Λοβέρδου, που έκανε ακαριαία σχετική δήλωση, έσπευσαν να τη συγχαρούν κορυφαίοι υπουργοί, ακόµα και ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρης ∆ηµητριάδης. Η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο ∆ηµήτρης Αβραµόπουλος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχεδόν όλοι οι ευρωβουλευτές της Ν.∆. και άλλοι.

Από το σκάνδαλο διαφθοράς, μεγάλος χαμένος και ανεπανόρθωτα έκθετος είναι ο Μητσοτάκης που βλέπει το σχέδιο του για μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να πηγαίνει πια περίπατο.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.