Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

«Αποκεφαλίστηκε» ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γ.Παπαϊωάννου γιατί παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση… πουλούσε το Predator στο εξωτερικό! Η συνέντευξη στους ΝΥΤ «έφαγε» τον διπλωμάτη γιατί είπε την αλήθεια!

«Αποκεφαλίστηκε» ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάνου με αποτέλεσμα να τον «ξηλώσει» από την θέση του λόγω της συνέντευξης στους New York Time που δήλωνε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι απλώς γνώριζε το Predator, αλλά το προωθούσε και στο εξωτερικό λειτουργώντας ως «εμπορικός αντιπρόσωπος» της Intellexa, που ταυτόχρονα αδειοδοτούσε τις πωλήσεις της εταιρίας σε συγκεκριμένους πελάτες!

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι ήταν απόφαση του Νίκου Δένδια να αντικατασταθεί ο Αλέξανδρος Παπαϊωάνου με τον Γιώργο Αρναούτη.

«Με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, από σήμερα Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, ο Γεώργιος Αρναούτης, Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄, αναλαμβάνει καθήκοντα Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, ευχαρίστησε θερμά τον απερχόμενο Εκπρόσωπο, Αλέξανδρο Παπαϊωάννου, για τις υπηρεσίες του και την προσφορά του από τη θέση αυτή. Παράλληλα, του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη σταδιοδρομία του και, ειδικότερα, στα νέα του καθήκοντα ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη» αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι «New York Times» με το ρεπορτάζ -«βόμβα» αποκάλυψε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι απλώς γνώριζε το Predator, αλλά το προωθούσε και στο εξωτερικό λειτουργώντας ως «εμπορικός αντιπρόσωπος» της Intellexa, που ταυτόχρονα αδειοδοτούσε τις πωλήσεις της εταιρίας σε συγκεκριμένους πελάτες!

Κάνοντας εκτενή αναφορά στο σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα, το οποίο ξεκίνησε όταν αποκαλύφθηκε η χρήση του Predator για την παρακολούθηση πολιτικών και δημοσιογράφων,  η αμερικανική εφημερίδα έγραψε: «Η ελληνική κυβέρνηση επανειλημμένα περιέγραψε το κακόβουλο λογισμικό ως παράνομο και δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση. Αλλά παρά τις δηλώσεις αποποίησης, τελικά η Ελλάδα παραδέχθηκε ότι υποστηρίζει την Intellexa και το κακόβουλο λογισμικό της με έναν καίριο τρόπο: αδειοδοτώντας την εταιρία να εξάγει το Predator στη Μαδαγασκάρη, χώρα η κυβέρνηση της οποίας έχει μακρύ ιστορικό καταπίεσης των αντιφρονούντων».

Μάλιστα όλα αυτά όπως ανέφερε το ρεπορτάζ επιβεβαιώνονται από τον στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών: «Ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, επιβεβαίωσε ότι τμήμα του υπουργείου εξέδωσε δύο άδειες εξαγωγής για την Intellexa στις 15 Νοεμβρίου 2021», τόνιζε το ρεπορτάζ.

Το εν λόγω στέλεχος του ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε επιπλέον πως το υπουργείο κάνει «εσωτερική έρευνα» για το θέμα. Κατά πληροφορίες, λίγα 24ωρα μετά την επίμαχη μέρα, τη 15η Νοεμβρίου -και προφανώς εν γνώσει Δένδια- ο γενικός επιθεωρητής του ΥΠΕΞ, πρέσβης Μιχάλης Σπινέλλης, διέταξε ΕΔΕ στη Β6 Διεύθυνση Πολυμερών Οικονομικών Σχέσεων και Εμπορικής Πολιτικής για τη διαπίστωση ενδεχόμενων παράνομων ενεργειών κατά την έκδοση άδειας εξαγωγής τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λογισμικού διττής χρήσης.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.