Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Αλλάζω συσκευή: Δεύτερη ευκαιρία με 140.000 νέα vouchers

Σε επέκταση του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή» αναμένεται να προχωρήσει το προσεχές διάστημα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 Συγκεκριμένα, χιλιάδες ακόμη πολίτες θα καταστούν δικαιούχοι του προγράμματος, το οποίο προσφέρει vouchers για την αντικατάσταση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 140.000 επιπλέον πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν με τα vouchers νέες ηλεκτρικές συσκευές. Πρόκειται για άτομα που είχαν ήδη ακολουθήσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης στην πλατφόρμα του «Αλλάζω συσκευή» και είχαν χαρακτηριστεί «επιλαχόντες».

Από αυτή τη δεξαμενή επιλαχόντων θα γίνει και η επιλογή των νέων δικαιούχων του «Αλλάζω συσκευή» – κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται νέα αίτηση.

Η β’ φάση αναμένεται να ξεκινήσει εντός των ημερών, καθώς θα έχει κλείσει ο πρώτος κύκλος, μετά και την ένταξη των νέων δικαιούχων. Συνολικά οι ωφελούμενοι της α’ φάσης ξεπερνούν τους 230.000 (από τους 151.410 που εντάχθηκαν αρχικά στο πρόγραμμα). Αυτό οφείλεται στο πλεόνασμα που δημιουργήθηκε, από το οποίο εκδόθηκαν επιταγές για άλλους 80.000 επιλέξιμους στο πρόγραμμα.

Τι συσκευές αντικαθιστούν οι δικαιούχοι
Από τα επίσημα στοιχεία του προγράμματος προκύπτει ότι οι περισσότεροι πολίτες έκαναν αίτηση για αντικατάσταση κλιματιστικού, ενώ ακολουθούν τα ψυγεία, και στην τρίτη θέση βρίσκονται οι καταψύκτες. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 165.712 vouchers για αντικατάσταση κλιματιστικού, 132.547 για ψυγεία και 39.632 για καταψύκτες.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.