Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Υπουργός απειλεί δημοσιογράφο με φυλάκιση

Με το σκάνδαλο των υποκλοπών να έχει σφίξει πια τον κλοιό αρκετά γύρω απ’ το Μαξίμου, ο Άδωνης Γεωργιάδης, που χλεύαζε τις αποκαλύψεις με ειρωνείες του στυλ σιγά μην παρακολουθούσε ο Μητσοτάκης την Ευγενία (σ.σ. αναφερόμενος στη σύζυγό του), σήμερα άρχισε τις απειλές προς τον Κώστα Βαξεβάνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης τα έριξε πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για αστειότητες, και ακολούθως άρχισε τις ειρωνείες για τον εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, λέγοντας πως ονειρεύεται να γίνει εισαγγελέας και πως αντί να παρουσιάσει τα στοιχεία που έχει, πήγε να κάνει υποδείξεις στον κ. Ντογιάκο.

Ταυτόχρονα όμως τον απείλησε ουσιαστικά να μην παραδώσει τυχόν στοιχεία που έχει λέγοντας τα εξής: «Επειδή δεν ξέρω ποιος μπορεί να με παρακολουθεί, αν υποτεθεί ότι κάποιος έχει δικά μου ηχητικά ή μηνύματα στην κατοχή του, αυτά είναι προϊόν παράνομης παρακολούθησης με την ελληνική νομοθεσία είναι κακούργημα που τιμωρείται με 20 χρόνια φυλακή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Και συνέχισε: Όποιος διανοηθεί να το ξαναπεί θα του κάνω μήνυση, γιατί αν και μόνο η ιδέα ότι έχει κάποιος στην κατοχή του προσωπικά μου δεδομένα, γιατί ο μόνος τρόπος να παρακολουθείται νόμιμα ένα τηλέφωνο είναι με άδεια του εισαγγελέα, όποιος έχει δικά μου δεδομένα, είτε λέγεται Βαξεβάνης είτε Τσίπρας, θα του κάνω μήνυση».

Ακόμα σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού είπε το εξής: «Και ποιος μου λέει εμένα ότι δεν με παρακολουθεί ο Βαξεβάνης ο ίδιος;»

Έπλεξε δε το εγκώμιο του πρωθυπουργού λέγοντας ότι είναι αξιοπρεπής και ότι «ο τελευταίος άνθρωπος που θα ασχολιόταν με τέτοιες κατινιές είναι ο Μητσοτάκης».

Κατόπιν επανέλαβε το αφήγημα περί «επανάληψης της ιστορίας της σκευωρίας» αναφερόμενος στη Novartis.

Η σημερινή τοποθέτηση του Αδ. Γεωργιάδη δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνονται απειλές για το σκάνδαλο των υποκλοπών και το απόρρητο πίσω απ’ το οποίο έχει οχυρωθεί η κυβέρνηση. Στις αρχές Σεπτεμβρίου η βουλευτής της Ν.Δ. και αδελφή του πρωθυπουργού Ντόρα Μπακογιάννη είχε κάνει μια τοποθέτηση που ακούστηκε σαν απειλή προς όσους καλούνταν να μιλήσουν στην Εξεταστική Επιτροπή.

«Υπάρχει πρόβλημα στο να τα πούνε όλα. Γιατί υπάρχει πρόβλημα να τα πούνε όλα; Διότι αυτός που πρόκειται να τα πει θα πάει για κακούργημα» σημείωνε με νόημα για να προσθέσει πως «αν παραβιαστεί το απόρρητο αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε 10 χρόνια φυλακή και όπως καταλαβαίνετε δε βλέπω κανέναν να έχει διάθεση να πάει 10 χρόνια φυλακή».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.