Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Σαν σήμερα γράφτηκε ένα από τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Το τραγούδησαν μετά την πρώτη εγγραφή του, τουλάχιστον 50 ακόμη καλλιτέχνες πρώτης γραμμής.

Το έγραψε ο Paul Simon αλλά με παραίνεσή του το τραγούδησε «σχεδόν» μόνος του ο Art Garfunkel, ο οποίος στην αρχή δίσταζε αλλά τελικά δέχτηκε. Βέβαια, στην πορεία ο πρώτος μάλλον το μετάνιωσε.

Το Bridge Over Troubled Water ηχογραφήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 1969. Βάφτισε τον πέμπτο και τελευταίο δίσκο του δίδυμου Simon & Garfunkel.

Το single κυκλοφόρησε στις 20 Γενάρη του 1970 και έγινε το πιο επιτυχημένο τραγούδι του ντουέτου αλλά και ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια όλων των εποχών. Στην κορυφή της Αμερικής για 6 εβδομάδες αλλά και στο ταβάνι της Αγγλίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Νέας Ζηλανδίας και όχι μόνο. Έξι εκατομμύρια τα αντίτυπα που πουλήθηκαν παγκοσμίως, ένα από εμπορικά δισκάκια στην ιστορία της δισκογραφίας.

Το ξανατραγούδησαν, Θεοί, ημίθεοι και άλλοι πολλοί, μεταξύ των πρώτων ο Elvis Presley και η Aretha Franklin. Την επόμενη χρονιά, το 1971 κέρδισε δύο Grammy Awards.

Πέρα όμως απ’ τα νούμερα το τραγούδι, παρά τη λιτή ενορχήστρωσή του, εξακολουθεί στα χρόνια να διατηρεί αναλλοίωτη τη μαγεία και το μύθο του.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.