Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Στη Δυτ. Ελλάδα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από την κακοκαιρία EVA

Οι έντονες βροχοπτώσεις ήταν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας EVA που εξακολουθεί να πλήττει τη χώρα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις περιοχές από τις οποίες έχει περάσει.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, από το πρωί του Σαββάτου μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στη Δυτική Ελλάδα καταγράφηκαν το Σάββατο, ενώ η κακοκαιρία έπληξε τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και ανατολικά νησιωτικά τμήματα την Κυριακή.

Στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δεν καταγράφηκαν ακραία ύψη βροχής, όμως ισχυρές σύντομες καταιγίδες κατά το πέρασμα του ψυχρού μετώπου προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες.

Φαινόμενα ξαφνικών πλημμυρών καταγράφηκαν και στην Αττική το μεσημέρι της Κυριακής, κυρίως στην περιοχή της Νίκαιας και του Πειραιά. Τα υψηλότερα επίπεδα βροχής στην Αττική έπεσαν στην Ελευσίνα (60 χιλιοστά βροχής), στο Χαϊδάρι (55), στον Κορυδαλλό 52, στον Πειραιά 46 και στην Καλλιθέα (30).  Σημειώνεται πως ένα χιλιοστό βροχής αντιστοιχεί σε όγκο νερού ίσο με ένα λίτρο ανά τετραγωνικό μέτρο ή ένα τόνο ανά στρέμμα.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.