Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Στη χοάνη της πολεμικής καταστροφής άλλα 37 δισ. από τον Μπάϊντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο να παράσχει περισσότερα από 37 δισεκατομμύρια δολάρια σε επείγουσα βοήθεια προς την Ουκρανία, μια τεράστια εισροή χρημάτων που θα μπορούσε να βοηθήσει στη στήριξη της εμπόλεμης χώρας.

Το αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης, το οποίο έρχεται λίγες μέρες μετά την ανάδειξη νέων αντιπροσώπων στο Κογκρέσο, διεκδικεί επίσης χρηματοδότηση 9,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον COVID-19 για να προετοιμαστεί για μια πιθανή έξαρση τον χειμώνα και να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού σε εθνικό επίπεδο. Η κρατική χρηματοδότηση λήγει στα μέσα Δεκεμβρίου και η βοήθεια για την Ουκρανία αλλά και για τη διαχείριση του COVID θα είναι μέρος του πακέτου για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2023.

Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι, ο οποίος ετοιμάζεται να αναλάβει πρόεδρος, έχει προειδοποιήσει ότι οι Ρεπουμπλικανοί δεν θα υποστήριζαν τη σύνταξη «λευκής επιταγής» για την Ουκρανία εάν καταλάβουν την πλειοψηφία.

Η Σαλάντα Γιανγκ, διευθύντρια του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, είπε ότι περισσότερα από τα τρία τέταρτα των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκαν από το Κογκρέσο νωρίτερα φέτος για την Ουκρανία έχουν ήδη εκταμιευθεί ή δεσμευτεί. Η κυβέρνηση Μπάιντεν ζήτησε συνολικά 37,7 δισεκατομμύρια δολάρια για υποστήριξη.

«Μαζί, με ισχυρή, δικομματική υποστήριξη στο Κογκρέσο, έχουμε παράσχει σημαντική βοήθεια που ήταν κρίσιμη για την επιτυχία της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης – και δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτή την υποστήριξη να στεγνώσει», είπε η Γιανγκ σε επιστολή προς την Πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόζι.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.