Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Σγουρός εκθέτει Πατούλη για το κύκλωμα με διπλώματα οδήγησης

Σφοδρή επίθεση στον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, εξαπέλυσε ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός με αφορμή την σύλληψη τεσσάρων υπαλλήλων της Περιφέρειας για το κύκλωμα έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης, δύο εκ των οποίων λέγεται ότι είναι μέλη της ΔΑΚΕ.

Σε δήλωσή του με αφορμή τις συλλήψεις ο πρώην περιφερειάρχης κατηγορεί τον Γ. Πατούλη ότι μετέτρεψε σε «ξέφραγο αμπέλι» τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και τον προσγειώνει ως προς το πώς χειρίστηκε το θέμα με τις συλλήψεις, λέγοντας ότι «καμία διαδικασία δεν κινήθηκε με προσωπική του εντολή. Όλες οι διαδικασίες προβλέπονται λεπτομερώς στον Υπαλληλικό Κώδικα, και ήταν αναγκασμένος να κινήσει την πειθαρχική διαδικασία».

Αναλυτικά η δήλωση του Γ. Σγουρού:

«Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τραγικό, το δελτίο τύπου του κ. Πατούλη για τη σύλληψη 4 υπαλλήλων της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών για απάτη με την έκδοση διπλωμάτων οδήγησης.

Ο κύριος Πατούλης, αφού διέλυσε τις Υπηρεσίες, αφού τίναξε τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής στον αέρα, αφού υποβάθμισε το Περιφερειακό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή, ήρθε να μας ενημερώσει ότι θα δείξει «μηδενική ανοχή» στη διαφθορά. Όσο και να το φωνάζει όμως, η δική του «ενοχή» είναι  αυταπόδεικτη. Με πράξεις και παραλείψεις έχει καταφέρει να διαλύσει τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας. Άφησε τις Υπηρεσίες ανεξέλεγκτες για να ασχολείται μόνο με τις δικές του δημόσιες σχέσεις και διευθετήσεις. Δεν έκανε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια για να περιορίσει φαινόμενα διαφθοράς όπου υπήρχαν. Δε μπήκε καν στον κόπο να ζητήσει την παραίτηση του αρμοδίου Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών. Για τα μάτια του κόσμου έβγαλε ένα δελτίο τύπου να μας ενημερώσει ότι «με προσωπική του εντολή»  κινήθηκε η πειθαρχική διαδικασία. Σαν φιγούρα παλιάς ελληνικής ταινίας μας επαναλαμβάνει το γνωστό «κατόπιν ενεργειών μου…». Τον ενημερώνουμε λοιπόν ότι καμία διαδικασία δεν κινήθηκε με προσωπική του εντολή. Όλες οι διαδικασίες προβλέπονται λεπτομερώς στον Υπαλληλικό Κώδικα, και ήταν αναγκασμένος να κινήσει την πειθαρχική διαδικασία. Όλα όμως για τις φτηνές εντυπώσεις. Όλα για το φαίνεσθαι και όχι για την ουσία.  Ντροπή πια. Με την παρούσα Διοίκηση του κ. Πατούλη, και οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Να τον χαίρονται ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία.

Σεβόμαστε το τεκμήριο αθωότητας των 4 συλληφθέντων, αλλά για τον κ. Πατούλη έχει περάσει πλέον ανεπιστρεπτί, η εποχή που μπορούσε να εμφανιστεί «πολιτικά αθώος…»

Αντίδραση υπήρξε και από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που τονίζει ότι οι αποκαλύψεις εκθέτουν τόσο τον κ. Πατούλη όσο και τον υπουργό Υποδομών, Κ. Καραμανλή. «Εναν χρόνο πριν, ο κ. Καραμανλής υποσχόταν ότι το νομοσχέδιό του φέρνει αδιάβλητες εξετάσεις και πόλεμο στη διαφθορά. Σήμερα, οι μεγαλοστομίες της Ν.Δ. καταρρέουν. Ο νόμος Καραμανλή παραμένει “γυμνός”. Τα κυκλώματα όχι μόνο δεν εντοπίζονται και δεν εκτοπίζονται, αλλά επεκτείνουν και τη δράση τους», τόνισαν σε κοινή δήλωσή τους οι τομεάρχες Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππάς και Χρ. Γιαννούλης.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.