Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα: Να σταματήσει η Ελλάδα τη χρήση του κακόβουλου λογισμικού Predator

Νέο «χαστούκι» από τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα προς την κυβέρνηση για το μεγάλο σκάνδαλο υποκλοπών και παρακολουθήσεων, με την οργάνωση να ζητά άμεση έρευνα για τα περιστατικά παρακολούθησης δημοσιογράφων στη χώρα μας.

Την ώρα που Μαξίμου και Νέα Δημοκρατία πασχίζουν απεγνωσμένα να αντιστρέψουν το αφήγημα, η Οργάνωση, στη νέα της έκθεση για την ελευθερία του Τύπου, ζητά άμεση έρευνα από την κυβέρνηση προκειμένου να πέσει άπλετο φως στα περιστατικά παρακολούθησης. Παράλληλα, ζητά παρέμβαση των Βρυξελλών ώστε να υπογραφεί ένα moratorium το οποίο θα απαγορεύει τη χρήση του κακόβουλου λογισμικού Predator.

Ενδεικτική η δήλωση του Πάβολ Σζάλαϊ, επικεφαλής της οργάνωσης για θέματα Ε.Ε. και Βαλκανίων, ο οποίος κάνει λόγο για «σοκαριστικές αποκαλύψεις» που αποτελούν «κηλίδα στο δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας».

Με τη σειρά της η Τζούλι Μάγιερτζακ, εκπρόσωπος των ΡΧΣ στην Ε.Ε. σημειώνει ότι «οι Βρυξέλλες πρέπει να αναλάβουν δράση και να βάλουν τέλος στη χρήση του λογισμικού κατά των δημοσιογράφων. Υπό αυτό το πρίσμα, καλούμε στο να δημιουργηθεί moratorium για την πώληση, τη μεταφορά και την εξαγωγή του ηλεκτρονικού οργάνου παρακολούθησης».

Η οργάνωση στην έκθεσή της κάνει αναφορά στο πρόσφατο δημοσίευμα του inside story, ενώ σχολιάζει την τραγική διαχείριση των αποκαλύψεων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οι RSF τονίζουν χαρακτηριστικά ότι «όχι λιγότεροι από 13 δημοσιογράφοι έχουν καταγραφεί ως στόχοι παρακολούθησης από το Predator. Εκτός του Θανάση Κουκάκη, η υπόθεση του οποίου αποκαλύφθηκε το περασμένο καλοκαίρι, το Documento αναφέρθηκε σε αντίστοιχες υποθέσεις δώδεκα άλλων δημοσιογράφων στις 6 και 13 Νοεμβρίου.

Οι συνεχόμενες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πλέον, έχει καταστεί σαφές το γεγονός πως η παρακολούθηση των δημοσιογράφων έχει απλωθεί σε μεγάλη κλίμακα, επηρεάζοντας αρκετούς…».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.