Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πόλεμος Μασούτη – Family για ένα κατάστημα στη Χαλκιδική: Τι ακριβώς έχει συμβεί

Ένας πλειοδοτικός διαγωνισμός της υπό ειδική διαχείριση αλυσίδας super market Αρβανιτίδης (Μαρία ΑΒΕΕ) έχει σταθεί η αφορμή για να ανάψουν τα αίματα μεταξύ της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Family και της Δ. Μασούτης, αναφέρουν πηγές με γνώση.

Αφορμή για αυτή την κόντρα έχει σταθεί ένα κατάστημα στον Πολύγυρο Χαλκιδικής για το οποίο πλειοδότησε η Δ. Μασούτης -με 1,7 εκατ. ευρώ όπως λένε κάποιες πηγές. Το ενδιαφέρον με το συγκεκριμένο κατάστημα είναι ότι σε αυτό στεγάζεται σήμερα κατάστημα της αλυσίδας Family.

Αυτή η συνθήκη θα ανατραπεί μέσα στους επόμενους μήνες, αν ο νέος ιδιοκτήτης, δηλαδή η Δ. Μασούτης, ζητήσει από τον σημερινό μισθωτή, την αλυσίδα Family, να ελευθερώσει το ακίνητο, λένε νομικοί κύκλοι επικαλούμενοι τη νομοθεσία.

Αν συμβεί αυτό, που για κάποιους θεωρείται δεδομένο, η αλυσίδα Μασούτης θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στον Πολύγυρο, την τρίτη από άποψη πληθυσμού πόλη της Χαλκιδικής, με ένα ακόμη κατάστημα. Διαθέτει ήδη ένα στο κέντρο της πόλης.

Επίσης μειώνει τον ανταγωνισμό -η αλυσίδα Family είναι ο βασικός του ανταγωνιστής εντός του αστικού ιστού, με το κατάστημα της Lidl να βρίσκεται στην έξοδο της πόλης- και αποκτά μεγαλύτερους χώρους σε μια περιοχή που λόγω θέσης μπορεί να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες την περίοδο του καλοκαιριού.

H αλυσίδα Family που έλαβε το βάπτισμα του πυρός στην αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου πριν από 10 χρόνια, εκτός από το κατάστημα του Πολυγύρου διαθέτει ακόμη 15 σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Πτολεμαΐδα, Καβάλα, Βέροια, Κατερίνη, Γιαννιτσά, και Χαλκιδική ενώ εξυπηρετεί τους καταναλωτές της και μέσω του eshop της.

Το 2020 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) η αλυσίδα Family εμφάνισε πωλήσεις 23,496 εκατ. ευρώ από 21,654 εκατ. ευρώ το 2019 και κέρδη 72.616 ευρώ έναντι ζημιών 2.632 ευρώ το 2019.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο, παρά το κύμα ακρίβειας, ανακοινώνονται πολλές προσφορές σούπερ μάρκετ, που προσελκύουν το ενδιαφέρον καταναλωτών που θέλουν να γλιτώσουν χρήματα. Για παράδειγμα, ο ΑΒ Βασιλόπουλος προσφέρει μία 6ευρη για αγορές 120€ και εκπτώσεις Top Hits -50% ή 1+1, ενώ το μεγαλύτερο online σούπερ μάρκετ e-Fresh.gr ανακοινώνει συνεχώς προσφορές 30%. Κάντε κλικ στους αντίστοιχους συνδέσμους για να πάρετε τις προσφορές ΑΒ Top Hits και e-Fresh.gr με δωρεάν μεταφορικά.

Στη χρήση του 2020, η εταιρεία προσέφυγε σε τραπεζικό δανεισμό ύψους 600.000 ευρώ για επενδυτικούς σκοπούς -το 2019 δεν είχε δανεισμό- ενώ τα ταμειακά της διαθέσιμα υπερδιπλασιάστηκαν στο 1,233 εκατ. ευρώ από 444.745 ευρώ το 2019.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.