Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Οι προστατευόμενοι του Μητσοτάκη στην επιτροπή θεσμών για το Predator

Δεν τα κατάφερε τελικά η κυβέρνηση να κρατήσει στο απυρόβλητο τα κομβικά πρόσωπα του σκανδάλου των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και κάτω από την ασφυκτική πίεση της αντιπολίτευσης σύρεται από τις εξελίξεις που φέρνουν για ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τους Γρηγόρη Δημητριάδη, Φέλιξ Μπίτζιο, Γιάννη Λαβράνο και Ταλ Ντίλιαν.

Τα σχετικά αιτήματα στην Επιτροπή είχαν κατατεθεί από ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. και ΚΚΕ, συμπληρώνοντας έτσι κατά τον Κανονισμό της Βουλής τον απαιτούμενο αριθμό των 2/5 για τη σύγκληση της με αυτή την ημερήσια διάταξη και υποχρεώνοντας τον πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού και τους άλλους τρεις επιχειρηματίες που σχετίζονται με τις εταιρείες Krikel και Intellexa και έχουν σχέση με το παράνομο λογισμικό Predator να προσέλθουν να καταθέσουν.

Δηλαδή τα πλέον σημαντικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο προσπαθεί εδώ και καιρό να κουκουλώσει το Μέγαρο Μαξίμου, αρνούμενο πεισματικά να τα καλέσει για απαντήσεις.

Όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων, η ακρόασή τους δρομολογήθηκε για το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.