Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Εκλογές χωρίς debate ξανά! Αρνείται πάλι ο Μητσοτάκης τηλεμαχία με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς;

Το ελληνικό «Watergate» με τις υποκλοπές μοιάζει να αποτελεί τον επιταχυντή των εξελίξεων που σε -συνέχεια των προηγούμενων αποτυχιών της κυβέρνησης (κρίση κορονοϊού, πυρκαγιές, αδυναμία συγκράτησης ακρίβειας, κ.λπ.) και των σκανδάλων τύπου Πάτση και Μαραβέγια- φαίνεται ότι μπορεί να επισπεύσει τις εθνικές εκλογές.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη εξετάζονται όλα τα σενάρια και μεταξύ αυτών, η στρατηγική την οποία θα ακολουθήσει ο πρωθυπουργός. Στο πλαίσιο αυτό, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα αρνηθεί ξανά, όπως έπραξε και κατά την προεκλογική περίοδο του 2019, να κάτσει στο ίδιο τραπέζι και να προχωρήσει σε «ζωντανή» τηλεμαχία (debate) μαζί με τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Η αρνητική στάση την οποία φέρεται να έχει ο κ. Μητσοτάκης στο ενδεχόμενο να «τηλεμαχήσει» με τους προέδρους των κομμάτων της Αντιπολίτευσης «στον αέρα», φαίνεται να προβληματίζει κάποιους από τους στενούς συνεργάτες του. Θεωρούν ως δεδομένο εκ των προτέρων ότι η απουσία του πρωθυπουργού από το debate, το οποίο είναι δεδομένο ότι θα ζητήσουν οι πολιτικοί αντίπαλοί του -όταν αποφασιστεί η πραγματοποίηση των εκλογών- θα μειώσει ακόμη περισσότερο το όποιο κύρος και αξιοπιστία διατηρεί σε ένα διαρκώς μειούμενο αριθμό ψηφοφόρων.

Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και ο πρωθυπουργός αποφύγει για 2η φορά να μην κάνει «τηλεμαχία» με τους πολιτικούς αντιπάλους τους (κάτι το οποίο έπραξε και προεκλογικά, το ’19) τότε όσοι εντός του Μεγάρου Μαξίμου φέρονται να επιχειρούν να τον μεταπείσουν, θεωρούν εξίσου δεδομένο ότι μια τέτοια απόφαση θα την εκμεταλλευτούν οι πολιτικοί αρχηγοί των άλλων κομμάτων, κάνοντας σημαία ότι «υπάρχει ένας πρωθυπουργός που κρύβεται».

«Η μάνα του φευγάτου δεν έκλαψε ποτέ»…

Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχουν και αυτοί εντός του Μεγ. Μαξίμου οι οποίοι θεωρούν πως το πολιτικό κόστος από μια άρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να κάτσει «ζωντανά» στο ίδιο τραπέζι με τους πολιτικούς αντιπάλους του, θα είναι μικρότερο από το ενδεχόμενο να βρεθεί «πρόσωπο με πρόσωπο» απέναντί τους. Δεδομένου ότι το σκάνδαλο με τις υποκλοπές λαμβάνει καθημερινά διαστάσεις που κάνουν το «Watergate» να μοιάζει με… παράπτωμα μπροστά του (την ώρα μάλιστα που η ακρίβεια σαρώνει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης και των αδύναμων οικονομικά ομάδων του πληθυσμού) φέρονται να υποστηρίζουν ότι είναι προτιμότερο να αποφύγει μια «στον αέρα» αντιπαράθεση μαζί τους.

Στέλεχος της ΝΔ, προσκείμενο στον Κυρ. Μητσοτάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά πριν λίγες ημέρες, σε κατ’ ιδίαν συζήτηση, επιχειρώντας να πείσει για την ορθότητα μιας ενδεχόμενης απουσίας του πρωθυπουργού από το debate που θα ζητήσουν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, ότι «η μάνα του φευγάτου δεν έκλαψε ποτέ». Φυσικά, στην προκειμένη, το «κλάμα» (ενδεχόμενη ήττα στις εκλογές) δύσκολα θα αποφευχθεί όπως δείχνει να διαμορφώνεται η κατάσταση. Όμως, όπως φέρονται να αναφέρουν άτομα του περιβάλλοντος της ΝΔ, είναι προτιμότερο να διαφυλαχθεί ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης και να μην τεθεί στη βάσανο ενός debate το οποίο ενδέχεται να μη μπορέσει να διαχειριστεί «ζωντανά» και να εκτεθεί ανεπανόρθωτα στα μάτια της κοινής γνώμης.

Του Mr Don’t Look Up

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.