Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Επιτελικό (παρα)κράτος…

Τότε που περιμέναμε την ελπίδα, τον Κυριάκο δηλαδή, και ο Σύριζας ήταν στα γόνατα, το μόνο που με ανησυχούσε ήταν το με ποιους θα γελάμε στο μέλλον.

Διότι, ό,τι και να λέμε, μπορεί οι Συριζαίοι να ήταν επικίνδυνοι μέχρι αηδίας για τη χώρα, εν τούτοις έβγαζαν άφθονο γέλιο.

Έλα όμως που ούτε με τους «άριστους» πλήττουμε.

Κάθε μέρα που περνάει όλο και κάτι βγαίνει, με πολλά από αυτά επίσης να βγάζουν γέλιο.

Αρκεί κάποιος να τα βλέπει αποστασιοποιημένος και χαλαρός.

Να μη φοράει δηλαδή παρωπίδες, ούτε να είναι μετακλητός, ούτε να σιτίζεται από καμιά «λίστα Πέτσα».

Να τα βλέπει δηλαδή όλα πρίμα.

Διότι αν κατάλαβα καλά, ό,τι και να γίνει, σχεδόν 4 χρόνια μετά, ακόμη ο Σύριζας φταίει, ποτέ η κυβέρνηση, αν πιστέψουμε τους χειροκροτητές.

Τέλος πάντων, πάμε στο δια ταύτα.

Το τι ζούμε το τελευταίο διάστημα δεν έχει τελειωμό.

Ειδικά στον τομέα της εγκληματικότητας, όπου αν πιστέψουμε την ειδησεογραφία, εκτός από δολοφονίες, μαχαιρώματα, βιασμούς, συζυγοκτονίες και παιδοκτονίες, έχουμε και έξαρση παιδοφιλίας, σε βαθμό που όπως λέει φίλος μου συριζαίος (πρώην πασόκ), αν κάνουν κόμμα οι παιδεραστές σίγουρα μπαίνουν στη Bουλή. Και μάλλον δεν έχει άδικο, αφού οι αποκαλύψεις κρυφών (νοικοκυραίων) παιδόφιλων πέφτουν κατά ριπάς.

Ψηφίσαμε δηλαδή τους «άριστους» για τάξη και ασφάλεια, και μόνο μανιακούς σίριαλ κίλερς δεν έχουμε δει ακόμη…

Για να μην αναφερθώ στις ροές προσφύγων πολέμου (από χώρες δίχως πόλεμο) που συνεχίζονται κανονικά, σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που μεγαλόσχημοι συριζαίοι (μαζί και η Σία) και ΜΚΟτζήδες τους υποδέχονταν στις ακτές μας με κεράσματα,  λικέρ, και κλαρίνα…

Έχουμε και τις υποκλοπές, που αν (πάλι) πιστέψω τα ρεπορτάζ, ο μόνος που δεν παρακολουθείτο από το Μαξίμου είναι ο… Πάτσης. Αλλιώς κάτι θα ήξεραν οι «άριστοι» επιτελάρχες για το έργο του.

Κατά τα άλλα, εκτός από αντιπολιτευόμενους, π.χ. Ανδρουλάκης, οι κοριοί παρακολουθούσαν ακόμη και πρώην πρωθυπουργούς, αλλά και το μισό υπουργικό συμβούλιο.

Και αν πιστέψουμε το «Ντοκουμέντο», που κάποιοι δεν το θεωρούν έγκυρο αφού δεν είναι στη «λίστα Πέτσα», τότε από τους φόρους μας πληρώνουμε πανάκριβες συσκευές, λογισμικά, πράκτορες, υπερωρίες κλπ., για να παρακολουθούνται οι Μπαλατσινού, η σύζυγος Πατούλη, ίσως και ο Ζαγόρ ο θρυλικός νομοθέτης που μας εκπροσωπεί επάξια στις Βρυξέλλες 8 χρόνια τώρα.

Για τον τελευταίο μάλιστα έμαθα πως χρειάστηκε να αλλάξουν 6 φορές οι ωτακουστές, καθώς παραιτούνταν από την υπΕρεσία διότι δεν άντεχαν τόσο τσιφτετελοπόπ πρωί μεσημέρι και βράδυ.

Κακίες θα μου πείτε. Εδώ όμως λένε πως παρακολουθείτο μέχρι και ο Άδωνις, διότι σύμφωνα με κακοπροαίρετους η Μαρέβα ήθελε να μαθαίνει πρώτη που πωλούνται τα πιο φτηνά μακαρόνια.

Πάντως, όποιος τυχερός παρακολουθούσε τον Άδωνι το τελευταίο διάστημα σίγουρα θα έκανε μπόλικη οικονομία στα ψώνια του, μιας και ο μάχιμος υπ. Υπανάπτυξης δεν έχει αφήσει σούπερ μάρκετ που να μην το επισκεφτεί, και προϊόν που να μη φωτογραφηθεί μαζί του.

Μάλιστα, κάποιοι (πάλι κακοπροαίρετοι) επιμένουν ότι τα βράδια κοιμάται στου Σκλαβενίτη, έτσι ώστε να είναι έτοιμος το πρωί για να βγει στον Παπαδάκη και να εξηγήσει το όραμά του για πιο φτηνά μακαρόνια και όσπρια.

Χώρια το περίφημο «καλάθι του νοικοκυριού», που αποτελεί θλιβερή αντιγραφή του «καλαθιού της νοικοκυράς», τότε επί Κουλούρη, που δεν ήταν γεμάτο από μακαρόνια και μπρόκολα, αλλά από γαρδένιες και γαρίφαλα… να τα λέμε αυτά.

Εν ολίγοις, ψηφίσαμε τους άριστους για ανάπτυξη, θέσεις απασχόλησης, ουρανοξύστες, μετρό, και εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, και τόσα χρόνια μετά το μόνο που πετύχαμε είναι… κάπως πιο φτηνά μακαρόνια (ιδιωτικής ετικέτας).

Και όπως λέει ο φίλος μου ο Μήτσος (κοψοχέρης) τόση ανάπτυξη είχαμε να δούμε από την εποχή του… Ιμπραήμ!

Και να ‘ταν μόνο αυτά;

Έχουμε και τον Σουλτάνο που συνεχίζει τις προκλήσεις και τις απειλές, αν και τελευταία όπως μαθαίνω έχει ζαλιστεί από τα πολλαπλά χαστούκια εν είδει «αυστηρών μηνυμάτων», που δέχεται με καταιγιστικό ρυθμό από την ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.

Δηλαδή, απειλές, προκλήσεις και παραβιάσεις αυτοί; Αυστηρά μηνύματα εμείς… όχι παίζουμε.

Και είναι τέτοιο το απύθμενο θράσος των γειτόνων, που δε δίστασαν να τα βάλουν και με τον πολιτικό ογκόλιθο της Β. Ελλάδος, τον θρυλικό περιφερειάρχη, που σε εθνικά ζητήματα είναι πιο εθνοπρεπής και από τον προκάτοχό του τον Πανίκα ( ο οποίος ετοιμάζεται, μου λένε, για το επόμενο Power of Love).

Τι κάνανε λοιπόν οι ύπουλοι Τούρκοι;

Ανάγκασαν τον περιφερειάρχη μας να ζήσει το δικό του Εξπρές του Μεσονυκτίου, κλειδώνοντάς τον σε ένα υγρό κελί, και αρνούμενοι να τον δεχτούν στη χώρα.

Σαν να ήταν κανένας παράτυπος μετανάστης από το Αλγέρι δηλαδή, και όχι ο εκπρόσωπος της Ελλάδος και της ΕΕ. Ντροπής πράγματα…

Μάλιστα κυκλοφόρησαν και φήμες ότι οι Τούρκοι τελωνοφύλακες τον υπέβαλλαν σε strip search και ενδελεχή  body cavities examination, όπως κάνουν οι Αμερικάνοι στους ταλιμπάνηδες στο Γκουαντάναμο, αλλά ευτυχώς όλα αυτά διαψεύστηκαν από τον ίδιο τον περιφερειάρχη, ο οποίος προχώρησε και σε ιδιαίτερα αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία (μόλις επέστρεψε στην πατρίδα).

Και τι ήταν αυτό που ανάγκασε τους προκλητικούς Τούρκους να αναδιπλωθούν, και να τον αφήσουν ελεύθερο;

Τα διαβήματα του Έλληνα πρέσβη;

Οι ανακοινώσεις της ΕΕ;

Η κινητοποίηση του πολεμικού μας ναυτικού;

Ο εξαγριωμένος Δένδιας;

Όχι… ο περιφερειάρχης τους απείλησε ότι θα τηλεφωνήσει στον… Κουμουτσάκο!

Και αμέσως οι Τούρκοι μαζεύτηκαν, και άρχισαν τις δικαιολογίες ότι δήθεν τον πέρασαν για τον Κάρλος το τσακάλι, ή για τον Απόστολο Γλέτσο, και άλλα τέτοια φαιδρά.

Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν για τον περιφερειάρχη μας, ο οποίος ξαναμπήκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας, όπως τότε που ήταν υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ, αλλά τον έφαγαν τα συμφέροντα (και ο Άδωνις).

Τόση δημοσιότητα που ζήλεψε και ο Ζέρβας, ο δήμαρχος της ερωτικής συμπρωτεύουσας, ο οποίος έσπευσε να κλείσει εισιτήριο για Σμύρνη με το ίδιο καράβι, συνοδευόμενος από 3 φωτογράφους και έναν κομμωτή.

Λέτε να υποστεί και αυτός ανομολόγητα βασανιστήρια στα κολαστήρια του τελωνείου της Σμύρνης;

Θα δείξει…

Τέλος είχαμε και την «Εύα», η οποία ανάγκασε πολλούς συμπολίτες μας να αδειάσουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ, και να κλειστούν σε πρόχειρα καταφύγια φοβούμενοι για τη ζωή τους.

Τελικά όμως, και ευτυχώς για τη χώρα, οι φήμες για ενδεχόμενες καταστροφές και θανάτους αποδείχθηκαν υπερβολικές, με περισσότερους Έλληνες να πέφτουν θύματα (εμφράγματα, κλπ.) του μηνύματος του 112, παρά της κακοκαιρίας…

Έτσι λοιπόν έχει η κατάσταση, και συνεχίζουμε ακάθεκτοι προς την πρόοδο, με τιμονιέρηδες τους «άριστους» του επιτελικού μας (παρα)κράτους.

ΥΓ-Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, κάτι άκουσα για «αυστηρό μήνυμα» του ΟΣΦΠ προς το Μαξίμου.

Και τι θυμήθηκα ο ποταπός;  Ότι η άλλοτε κραταιά Γιουγκοσλαβία  μπήκε σε εμφύλιο πόλεμο και στη συνέχεια διαλύθηκε με αρχική αφορμή ένα ποδοσφαιρικό ντέρμπι…

Του Strange Attractor

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.