Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικανοί κέρδισαν και την Γερουσία και προελαύνουν στο Κογκρέσο (συνεχής ροή) Ξημερώνει μία νέα ημέρα για τις ΗΠΑ

Οι Ρεπουμπλικανοί κερδίζουν δύο έδρες παραπάνω από τις 50 που είχαν στην προηγούμενη διαμόρφωση της Γερουσίας και ανακτούν τον πλήρη έλεγχό της.

Στο Κογκρέσο προελαύνουν και η διαφορά είναι τεράστια καθώς προηγούνται των Δημοκρατικών κατά 56 έδρες!


Εικόνα απόλυτης επικράτησης των Ρεπουμπλικανών σε Γερουσία και Κογκρέσο δείχνουν τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.

Απομένουν να κριθούν 11 έδρες για την Γερουσία από τις οποίες οι Ρεπουμπλικανοί χρειάζονται μόνο μία για να κερδίσουν τον έλεγχο στο πιο ισχυρό αμερικανικό νομοθετικό σώμα.

Όλα δείχνουν ότι οι ρεπουμπλικάνοι μπορεί να κερδίσουν μέχρι και έξι έδρες από τις 11.

Στην Βουλή των Αντιπροσώπων σαρώνουν παντού και η διαφορά δείχνει πως θα είναι τεράστια καθώς ήδη έχουν κερδίσει 130 έδρες έναντι 77 εδρών των δημοκρατικών.

Σημειώνεται ότι οι έδρες στην απερχόμενη αμερικανική Άνω Βουλή (Γερουσία)  ήταν απόλυτα μοιρασμένες ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους (50-50), με την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις να έχει τη δυνατότητα με την ψήφο της να κόβει τον γόρδιο δεσμό σε περίπτωση ισοψηφιών.

* Ο Ρεπουμπλικάνος νυν γερουσιαστής Τιμ Σκοτ κερδίζει την Δημοκρατική διεκδικήτρια της έδρας Κριστλ Μάθιους στη Νότια Καρολίνα (Edison).

* Ο Ρεπουμπλικάνος νυν γερουσιαστής Τοντ Γιανγκ κερδίζει τον Δημοκρατικό διεκδικητή της έδρας Τόμας Μακντέρμοτ στην Ιντιάνα (Edison).

* Ο Ρεπουμπλικάνος νυν γερουσιαστής Ραντ Πολ κερδίζει τον Δημοκρατικό διεκδικητή της έδρας Τσαρλς Μπούκερ στο Κεντάκι (Fox News, Edison).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

* Ο Δημοκρατικός Πίτερ Γουέλτς κερδίζει τον Ρεπουμπλικάνο Τζέραλντ Μαλόι στο Βερμόντ (Fox News). Θα καταλάβει την έδρα του Δημοκρατικού Πάτρικ Λίχι, ο οποίος αποσύρεται στα 82 του χρόνια.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.