Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Το annus mirabilis του Κυριάκου και των «αρίστων» του…

Annus mirabilis… αυτό ζούμε.

Μετά από 2 χρόνια αυστηρών περιορισμών λόγω κορονοϊού, και άλλα 10 περίπου αυστηρής λιτότητας, μνημονίων, κλπ. η χώρα μοιάζει να ανένηψε και να επανέρχεται στην κανονικότητα, πάντα όμως μέσα στα πλαίσια της μητσοτακικής λογικής των πραγμάτων.

Με τον ανέμελο ΠΘ (παραθεριστής σημαίνει) να συνεχίζει την αυτάρεσκη και «ρωμαλέα» πολιτική του, με επίκεντρο τον άνθρωπο και κυρίως τις δημοσκοπήσεις που τον θέλουν σταθερά μπροστά, και με τους στενούς συνεργάτες-υπουργούς του να υλοποιούν το όραμά του για μια Ελλάδα Ελλήνων εξαρτημένων από τα ψίχουλα (βλ. επιδόματα) του «πατερούλη», την ίδια ώρα που οι φίλοι του Μαξίμου κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες κάνουν πάρτι κερδίζοντας πρωτοφανή κέρδη σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιούνται.

Και αν τα κέρδη αυτά δεν προέρχονται από τους νόμους της αγοράς, τότε ο (φιλελεύθερος) «πατερούλης» που λέγαμε φροντίζει να τα συμπληρώσει με μπόλικο κρατικό χρήμα εν είδει ενίσχυσης και τόνωσης της «ιδιωτικής επιχειρηματικότητας», που αποτελεί την ατμομηχανή της οικονομίας μπλα μπλα….

Το παίρνει κανείς χαμπάρι; Μπα…

Ας είναι καλά τα «πετσωμένα» ΜΜΕ, που περί άλλων τυρβάζουν (χώρια τα GNTM, τα βλαχομπαρόκ σίριαλ, τα παντός είδους ριάλιτι, τα κουτσομπολιά των μαϊντανών σελέμπριτι και τα τσιφτετελοπόπ) που κρατούν τον απλό κοΖμάκη αποχαυνωμένο, έχοντάς τον προ πολλού μεταμορφώσει σε «αμερικανάκια» με την κακή έννοια (27% των Αμερικανών δε γνωρίζουν ποιος είναι ο εκάστοτε πρόεδρός τους), διότι τουλάχιστον τα «αμερικανάκια» της Αμερικής δεν έχουν λόγο να ασχολούνται ολημερίς με την πολιτική αφού ουδείς απειλεί τη χώρα τους, και εν πάση περιπτώσει το εκεί σύστημα (οικονομικό, κοινωνικό, δικαστικό, κλπ) λειτουργεί σωστά και αδιάλειπτα διακόσια και χρόνια τώρα, άσχετα με το ποιος κάνει κουμάντο στον Λευκό Οίκο.

Στα καθ’ ημάς όμως όπου η καθημερινότητά μας εξαρτάται από τον οποιονδήποτε πολιτικάντη (γόνο ή μη) που έτυχε να γίνει υφυπουργός ή γενικός γραμματέας, τα πράγματα είναι σαφώς πιο σφιχτά.

Οπότε, πώς αντιδρά το εγχώριο σύστημα (με τους αλλοδαπούς καλοπληρωμένους επικοινωνιολόγους)  προκειμένου να μην υλοποιηθεί η προτροπή του Μαρκούζε (νομίζω) ότι σε μια ανήθικη εποχή η ανυπακοή αποτελεί ηθικό καθήκον;

Με άρτο και θεάματα.

Και από αυτά έχουμε μπόλικα. Ουδείς πλήττει… να τα λέμε όλα.

Έχουμε λοιπόν και λέμε.

Κατ’ αρχήν έχουμε μια μαμά που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τα τρία παιδιά της για τα μάτια του ωραιοπαθούς συζύγου της.

Έχουμε έναν άλλον, ωραιοπαθή, που σκότωσε τη γυναίκα του (και τον σκύλο τους) κατηγορώντας Γεωργιανούς καλασνικοφόρους.

Έχουμε νεαρούς μαχαιροβγάλτες χούλιγκαν, που σφάζουν εν μέση οδώ με δρεπάνι (!!!!) έναν συνομήλικό τους άνευ λόγου και αιτίας.

Έχουμε συμμορίες ανηλίκων, που γνωρίζοντας ότι στο Αιλάντα οι ανήλικοι ΔΕΝ τιμωρούνται, δέρνουν, μαχαιρώνουν και ληστεύουν ακόμη και ενήλικες μέρα μεσημέρι, ακόμη και καθηγητές τους μέσα σε σχολεία!

Έχουμε άλλες συμμορίες Αλβανών και ντόπιων φρούτων, με συνεργάτιδα μια δόκιμη αστυφύλακα, που μετέτρεψαν τη φοιτητική εστία Πολυτεχνειούπολης σε κρησφύγετο και γιάφκα ληστών και εμπόρων ναρκωτικών…

Έχουμε έναν ευλαβή (πούρο νεοδημοκράτη) πυλώνα της κοινωνίας, δικτυωμένο στα πάντα όλα, που όμως στο παρασκήνιο βίαζε και προήγαγε σε άλλα κτήνη μια 12χρονη…

Έχουμε τη μαμά της 12χρονης να κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία της κόρης της…

Και τέλος, για να δέσει το γλυκό, έχουμε και δυο αστυνομικούς που κατηγορούνται ότι βίασαν μια 19χρονη (με τη θέλησή της!) μέσα σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της Αθήνας!

Και τι δεν έχουμε δηλαδή;

Αρκετό υλικό για να ασχολείται ο Εισαγγελάτος, η σύζυγός του, η Ζίνα, και κάθε άλλος τηλεοπτικός κήνσορας μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, οπότε η επικαιρότητα μπαίνει σε πάγο, αρχίζουν οι επαναλήψεις, και όλα αυτά διότι οι κήνσορες που λέγαμε πρέπει να πάνε διακοπές (οι μισοί με τα κότερά τους) εκτός κι αν σκάσει καμιά πυρκαγιά όπως στο Μάτι, με εκατόμβες νεκρών, και χρειαστεί να επανέλθουν στα μετερίζια τους οι κήνσορες και οι μαρκουτσοφόροι..

Είμαστε δηλαδή μια ωραία ατμόσφαιρα, κι αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Και βέβαια, σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, έχουμε και τα δευτερεύοντα.

Όπως π.χ. οι συνεχείς απειλές του Σουλτάνου για πόλεμο, ο κίνδυνος πυρηνικής σύρραξης, οι συνεχιζόμενες ροές «προσφύγων πολέμου»  από χώρες χωρίς πόλεμο, ακόμη και γυμνών και χωρίς τα iPhones τους, ο πληθωρισμός που έπιασε επίπεδα εποχής Τσοβόλα, το ψωμί που κοστίζει πλέον τουλάχιστον 1.30 ευρώ η φραντζόλα, οι αυξήσεις σε επίπεδα 30-40% όλων των βασικών ειδών διατροφής, το φυσικό αέριο που είναι πλέον είδος πολυτελείας, και το πετρέλαιο κίνησης που ξεπέρασε τη σούπερ αμόλυβδη στα πρατήρια!

Και τι μας λένε οι «άριστοι»;

Ότι αφ’ ενός τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα, και αφ’ ετέρου το φαινόμενο της ακρίβειας και του πληθωρισμού είναι παγκόσμιο, και φταίει κυρίως ο Πούτιν (όπως για όλα τα υπόλοιπα φταίει ακόμη ο Τσίπρας, που όμως 4 σχεδόν χρόνια τώρα είναι στα γόνατα και απαξιωμένος).

Για μείωση όμως του φόρου στα καύσιμα (η μισή τιμή που πληρώνουμε το κάθε λίτρο είναι φόροι) ούτε λόγος.

Διότι αν μειωθούν οι φόροι, τότε που θα βρίσκει χρήματα ο «πατερούλης» να επιδοτεί τις «ευάλωτες» κοινωνικές ομάδες (και τις ΜΚΟ), και κυρίως τους φίλα προσκείμενους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες; Ερώτημα…

Πάντως μια λύση που συζητιέται είναι η επιστροφή στο… μαζούτ. Που ήταν παρεξηγημένο μας λένε τώρα κάποιοι «άριστοι».

Ήδη μάλιστα κυκλοφορούν ουκ ολίγες διαφημίσεις στα ηλεκτρονικά εμπορικά καταστήματα για νέου τύπου «οικολογικούς» (!!!!) καυστήρες μαζούτ!

Επίσης ακούγεται και πως τελειώνουμε επιτέλους με την περίφημη «λίστα Πέτσα» που βοήθησε τα ΜΜΕ να μας εκπαιδεύσουν για τους κινδύνους του κορονοϊού,  αλλά τα ΜΜΕ δεν ανησυχούν καθώς ετοιμάζεται μια νέα λίστα. Η «λίστα Σκρέκα», που έχει σκοπό να χρηματοδοτήσει τα ΜΜΕ προκειμένου αυτά να μας εκπαιδεύσουν στην εξοικονόμηση ενέργειας που θα απαιτηθεί φέτος τον χειμώνα, αν δε θέλουμε να «πλευριτωθούμε» απαξάπαντες.

Υπάρχουν όμως και καλές ειδήσεις μέσα στον γενικότερο ζόφο του «υπαρκτού μητσοτακισμού» που ζούμε.

Όπως π.χ. το ότι ξεχάσαμε τον Τσιόδρα, τον Σύψα, και τα υποχρεωτικά εμβόλια, ξεχάσαμε τον Νικ Χαρντ, και ασχολούμαστε με γκλαμουριές όπως π.χ. τα εγκαίνια του μεγάλου έργου στο Ελληνικό… ή την επέκταση του μετρό από τον Πειραιά στο αεροδρόμιο (οσονούπω και προς το… Άργος).

Για το μετρό της ερωτικής συμπρωτεύουσας όμως, που ακόμη το σκάβουν 20 και χρόνια μετά την πρώτη φτυαριά, ούτε κουβέντα. Να δείτε που τελικά θα συνδεθεί το μετρό της Αθήνας με τη Θεσσαλονίκη, και κάποιοι ακόμη θα σκάβουν…

Χώρια τα διάφορα μάικρο μπακάλικα κλπ,  που κάθε μέρα εγκαινιάζει σε όλη την επικράτεια ο δαιμόνιος υπουργός Υπανάπτυξης θυμίζοντας τον… Παττακό, που κυκλοφορούσε ένστολος με ένα μυστρί στο χέρι.

Θα εγκαινίαζε κι εκείνο το εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων, που θα γινόταν στη Β. Ελλάδα δημιουργώντας 2.000 θέσεις εργασίας, και που διαφημίστηκε εντόνως ως επίτευγμα της αναπτυξιακής πολιτικής των «αρίστων», μόνο που οι αλλοδαποί επενδυτές προτίμησαν τελικά να το στήσουν στα Σκόπια (ή στη Βουλγαρία, δε θυμάμαι), αφού όπως «διέρρευσαν» κρυφίως, οι μίζες των πολιτικάντηδων εκεί είναι πιο λογικές…

Αυτά ζούμε λοιπόν, οδεύοντας προς τον πάτο του βαρελιού, αλλά προσωπικά δεν ανησυχώ. Αν πιάσουμε πάτο, θα σκάψουμε κι άλλο.

Και όσο νομοθετούν για λογαριασμό μας στις Βρυξέλλες πολιτικοί τιτάνες, όπως ο Ζαγοράκης και λοιποί διανοητές, και όσο συνεχίζουν να μάχονται από τα μετερίζια τους η Ράπτη, ο Καστανίδης, η Καϊλή, και ο… Κουμουτσάκος, υπάρχει ακόμη ελπίδα για το Έθνος!

Αν μάλιστα επανέλθει στη Βουλή και ο Ανατολάκης, ή ο Γιακουμάτος, τότε να δείτε που θα δανείζουμε και στους Κινέζους.

Ο Κυριάκος να ‘ναι καλά, και όλοι θα προκόψουμε. Το λέγανε και οι γέροντες στο Όρος…

Του Strange Attractor

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.