Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Λέτε ψέματα! Λέτε ψέματα! Για όλα λέτε ψέματα!

Της Ιωάννας Υψηλάντη
Θέλουν, λένε οι Ευρωπαίοι αρχηγοί, “να απεξαρτητοποιηθούν από τις Ρωσικές πηγές ενέργειας”
Ουάου! Ωραίο… ακούγεται!
Αλλά για μια στιγμή! Έχουμε δικές μας;; Έχουμε έτοιμες υποδομές;;
Ή θα απεξαρτητοποιηθούμε απ΄την Ρωσία, για να εξαρτηθούμε από κάποιον άλλον, (ΗΠΑ), που χρεώνει το αέριο τέσσερεις φορές πάνω, απ΄τις τιμές, που χρεώνει, στο εσωτερικό της χώρας του;;
Νέα εξάρτηση, λοιπόν!
Μα θα αναπτύξουμε “πράσινες” μορφές ενέργειας, φωνάζουν.
Εδώ και δεκαετίες τις αναπτύσσετε με τα λεφτάκια μας και δεν δουλεύουν! Οι βιομηχανίες σταματούν. Τα νοικοκυριά σβήνουν, στον πρώτο παγετό και στις συννεφιές.
Το παραδέχεστε και με πράξεις! Επανεκκίνηση των ατομικών ηλεκτρικών σταθμών. Χρήση του άνθρακα και του λιγνίτη, του πετρελαίου και των καυσόξυλων. Επιπλέον εκκλήσεις για “αλληλεγγύη, στην ενέργεια”, μεταξύ των χωρών της Ευρώπης😆. Τέτοια “αλληλεγγύη”, όπως είδαμε και με τον κόβιντ. Όποιος προλάβει να κλέψει πρώτος!
Τους φόρους για τον άνθρακα, (μηδενικό αποτύπωμα), γιατί τους κρατάτε;; Γιατί τους πληρώνουμε όταν αυτές οι επιλογές παραγωγής ενέργειας αποτελούν κρατική πρωτοβουλία του Διευθυντηρίου;;
Πόσο “πράσινη” είναι η υλοτομία των δασών, που θα εξαφανίσει την βιοποικιλότητα;; Οι παράνομες υλοτομίες οργιάζουν, καθώς η τιμή των καυσόξυλων έχει φτάσει στα ύψη και τα Ρωσικά δάση είναι γεμάτα, από ξύλα!
Πόσο “πράσινη” επιλογή είναι η συνέχιση ενός πολέμου, που χρηματοδοτείτε με το υστέρημα μας, για να καταστρέφει το περιβάλλον και να μας απειλεί με πυρηνικές επιπτώσεις;;
Πόσο “πράσινες” είναι οι ανεμογεννήτριες με διάρκεια ζωής 20 χρόνων, που για να εγκατασταθούν  τρυπάμε τα βουνά και τα μπετονάρουμε με χιλιάδες τόνους τσιμέντου, που ποτέ δεν θα μπορέσουμε να το βγάλουμε;;
Πόσο “πράσινη” είναι η διαταγή σας να ΜΗΝ αποκτήσουν οι χώρες-μέλη ενεργειακή αυτονομία με γεωτρήσεις και επενδύσεις σ΄αυτόν τον τομέα; Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια! Αυτό προστάζουν οι ΗΠΑ!
Λέτε ψέματα! Λέτε ψέματα! Για όλα λέτε ψέματα!
Το πραγματικό σας πλάνο, για μας, είναι να χειροτερεύετε τις ζωές μας, για να μπορείτε να μας κοντρολάρετε με τα επιδοματάκια σας!
-Υψηλές τιμές για ζέστη;; Κατεβάστε τους θερμοστάτες στους 16 βαθμούς, σφραγίστε παράθυρα και πόρτες, φορέστε δύο πουλόβερ και μαζευτείτε όλοι σ΄ένα δωμάτιο, για να μην καίνε όλα τα καλοριφέρ.
-Υψηλές τιμές στα προϊόντα;; Να τρώτε λιγότερο κρέας αλλά γενικώς να μην τρώτε! Εχουμε έτοιμα σκουλήκια και έντομα, για σας, μετά τα ληγμένα που φάγατε!
-Υψηλές τιμές στην βενζίνη;; Μην κυκλοφορείτε! Μην βγαίνετε! Ξεχάστε εκδρομούλες και επισκέψεις. Μόνο όσοι έχουν χρήμα το δικαιούνται!
-Υψηλές τιμές στο ηλεκτρικό;; Κλείστε τα ψυγεία και τις κουζίνες, τρώτε κρύα γεύματα, όταν θα κόβουμε το φως, για οικονομία και μην πλένεστε! Μία φορά την εβδομάδα και σε 3′ λεπτά και μόνο σε 4 σημεία του σώματος. Χαλάει το PH λένε οι επιστρατευμένοι πιστήμονες.
Αυτά επιτάσσει η “πράσινη επανάσταση” και η παγκοσμιοποίηση σας! Για τα επόμενα 5-10 χρόνια!
Γιατί όλα αυτά;; Πού στα κομμάτια στέλνετε τις ζωές μας και μας τρολλάρετε κι από πάνω, λέγοντας μας “να στείλετε τους λογαριασμούς στον Πούτιν¨!
Σε όλα αυτά δεν είδα πουθενά τον Πούτιν!

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.