Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Παμπατραϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα κατά της ακρίβειας

Η Δημοτική Αρχή και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας οργανώνουν την Τρίτη 18 Οκτώβρη 2022, στις 6.30 μμ, στην πλατεία Τριών Συμμάχων, Παμπατραϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης σε όλους αυτούς που καταδικάζουν το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η Δημοτική Αρχή καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες, τους αγρότες, τη νεολαία, όλο τον Πατραϊκό λαό, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

•             Να μειωθούν δραστικά και να επιβληθεί πλαφόν σε όλα τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και στις τιμές όλων των ειδών λαϊκής κατανάλωσης και των αναγκαίων εφοδίων για τους αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

•             Να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

•             Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε όσους αδυνατούν να το πληρώσουν, αλλά και να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε όσους έχει κοπεί. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

•             Να σταματήσει κάθε σκέψη για διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες.

•             Έκτακτη ενίσχυση της χρηματοδότησης του Δήμου Πατρέων και των Σχολικών Επιτροπών, ώστε να ανταπεξέλθουν στο αυξανόμενο κόστος ενέργειας, εφοδίων, αναλώσιμων.

Έφτασε η στιγμή που ο λαός πρέπει να δείξει τη δύναμή του, να σταματήσει να εμπιστεύεται τους διάφορους «σωτήρες» και να βγει ο ίδιος στο προσκήνιο! Συμμετέχουμε όλοι στη σύσκεψη Εργατικού Κέντρου και Δημοτικής Αρχής. Προετοιμάζουμε όλοι μαζί την Πανελλαδική 24ωρη Απεργία στις 9 Νοέμβρη. Να νεκρώσουν τα πάντα! 

Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας  μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας!

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.