Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Δημοσκόπηση Alco: 8,3 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Η ακρίβεια και οι συνεχείς ανατιμήσεις, η θέρμανση και η εγκληματικότητα είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου του Alpha.

Στο πολιτικό σκέλος η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη ενώ η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε στις 8,3 μονάδες.

Πιο αναλυτικά στο ερώτημα αν η ακρίβεια σας έχει υποχρεώσει να μειώσετε τις αγορές βασικών αγαθών το 40% λέει αρκετά, το 31% λέει πολύ, το 23% λέει λίγο και το 5% καθόλου.

Στην ερώτηση για το αν οι πολίτες θεωρούν πως έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα κερδοσκοπίας το τελευταίο διάστημα το 48% λέει πολύ, το 39% αρκετά, το 7% λέει λίγο και ένα δεν ξέρω/δεν απαντώ το 6%.

Για το καλάθι της νοικοκυράς στα σούπερ μάρκετ και στο κατά πόσο θα βοηθούσε την οικογένεια σας το 34% λέει λίγο, το 23% καθόλου, το 17% αρκετά, ένα 5% πολύ και το 21% απάντησε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Όσο για το αν υπάρχει ανησυχία για το ότι θα χρειαστεί το χειμώνα να περιορίσουν οι πολίτες τις ώρες που θα λειτουργεί η θέρμανση στο σπίτι το 40% λέει πως ανησυχεί αρκετά, το 37% πολύ, το 14% λίγο, το 6% καθόλου και το 3% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στα ελληνοτουρκικά τώρα και στο αν υπάρχει ενδεχόμενο η Τουρκία να προχωρήσει σε θερμό επεισόδιο το 32% ανησυχεί λίγο, το 24% αρκετά, το 21% καθόλου, το 12% πολύ και ένα 11% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στο ερώτημα για το αν σας φοβίζει η εγκληματικότητα το 45% λέει αρκετά, το 37% πολύ, το 13% λίγο, το 4% καθόλου και το 1% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στο πολιτικό σκέλος και στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων τα ποσοστά είναι ως εξής:

Νέα Δημοκρατία 31,2%

ΣΥΡΙΖΑ 22,9%

ΠΑΣΟΚ 11,4%

ΚΚΕ 5,6%

Ελληνική Λύση 5,1%

ΜεΡΑ25 3,2%

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.